lördag 27 december 2014

Vårens lökar!

I måndags gick jag en liten runda i trädgården och konstaterade att väldigt många lökar är på väg upp och några hade kommit upp i full längd och hade massor med blad. En del visade knopp och andra hade blivit ätna av sniglar, ja sniglar. Hittade några leopardsniglar som knaprade på mina julrosor. Vi hade väldigt många plusgrader - hela 11 stycken.

Precis då gav vi oss iväg till Enköping för att fira jul. En jul med minusgrader och till och med lätt snöfall på självaste julafton - så vackert! Igår kväll kom vi hem och möttes av 7 minusgrader utan snö. Mina hyacinter som jag hade lämnat utomhus stod giv vakt - fyra stycken ispinnar. Vi får se hur det går för dem, de ser fina ut men är rätt så mjuka och jag har väl ingen större förhoppning om att de ska klara sig men jag ska ge dem en chans.

En riktigt god fortsättning önskar jag dig!

8 kommentarer:

 1. Vi fick ju snö på julaftonen så här är det vinter nu. Lökarna sover nog sött nu på kolonin under snön
  Önskar dig sköna dagar till NYA året.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Hei! Etter en lang mild høst og vinter har kulda virkelig kommet. Det har vært mer enn 10- grader i flere dager. Håper virkelig at de løkene som har stukket opp av jorda, vil klare seg.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 3. Vi har lite vitt på marken och 11 minus. Så ställde just ut en sockerkaksform med vatten och tallbarr för att göra en islykta.
  Mina hyacinter på trappen är dessvärre också djupfrysta... God fortsättning!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Ja, väderomslaget här nere kom också väldigt plötsligt och oväntat! Flera plusgrader och regngrått på julafton och ca 10 cm snö och flera minusgrader på juldagen när man vaknade. Efter tögrader idag, så fryser det nu igen - fy, nu blir det halt!
  Måste ut och kolla mina lökväxter imorgon...
  God fortsättning önskar jag dig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Men jösses, sniglar nu??? Vad tråkigt! Har dom dött nu då när minusgraderna kom? Roligt med lökar

  SvaraRadera
 6. Ja, en märklig vinter har vi haft! Lökarna har satt fart lagom till snön och den bitande kylan kom här! Få se hur det går med dem!
  Nu känns det i alla fall helt rätt med både snö och kyla - det är ju ändå det naturliga denna tid!
  Hoppas att dina vårlökar klarar sej, men jag tror de har rätt mycket motståndskraft!
  Ha en fin söndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Ja, är det inte en märkligt år vädervis.....det är inget som liksom är som det brukar vara. Och kan man hoppas att dom där sniglarna kanske förfrös lite grand när kylan kom.....t o m så att de förpassades till evigheten. Vi tycker ju inte om dom när dom äter av våra växter, eller hur?!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Vädret kan verkligen växla! Här i Wales har vi nattfrost, men milt dagtid.
  God fortsättning!

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja