söndag 7 februari 2016

Första vårrundan!

Alltid lika speciellt att ta den första riktiga vårrundan i trädgården. Den där rundan när man går runt och ser hur allt har klarat sig i vinter. Jag kan konstatera att den här vintern har varit blöt och stundom kall. Marken har frusit, tinat och regnet har öst ner, för att frysa igen, tinat, för att frysa igen. Snöat har det också gjort, vi fick väl ca 20 cm som låg kvar en vecka för att försvinna och lämna en frusen och blöt jord efter sig. Inte så bra för växtligheten egentligen.

Nu är det blött och litet vårgeggigt men ändå så visar många perenner tappert upp nya skott. Jag kommer inte att börja städa i trädgården än, utan det får snällt vänta litet till. Så växterna får stå ut med vårgeggan ett tag till.

Konstaterar att många av de vintergröna växterna klarat sig väldigt bra, de ser oförskämt fina ut trots vinterns härjningar.

Buxbomen ser också fin ut och är jättelurvig. Jag lät den vara ifred i höstas och klippte den inte alls, tyckte nämligen att den såg litet medtagen ut. I stället fick den några extra näringssprut och nu tycker jag den ser helt ok ut.

Både vintergäcken och snödropparna är ungefär en vecka senare i år än förra året men börjar nu titta upp ordentligt. Får vi bara litet mer sol så kommer vintergäcken lysa som gula solar.

Underbart solig dag har vi haft här i Karlskrona idag och jag hoppas på fler sådana dagar, för det känns onekligen som våren är på G.

13 kommentarer:

 1. Så fina bilder. Det är så härligt att det är på gång i trädgården och allt ligger framför en. Lycka:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Heja våren! Den ser ut att ha kommit hos dig, sköööönt!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Hei!
  Det er deilig å se vårbilder. Her har snøklokkene begynt å spire, men jorda er stivfrossen. Tror at isen går ganske langt ned, så det regnet som har kommet i dag, blir liggende.
  Det er himla deilig at dagene lysner. Det går mot vår
  Klem Anne

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att det kommit så långt hos er det ger oss andra hopp också Måste nog ta mig till kolonin innan veckans slut är så nyfiken om det är vår där med.
  Ha det gott i veckan
  kram Meta

  SvaraRadera
 5. Ja, visst har det varit ett växlande väder i vinter - ömsom svinkall och ömsom milt, för att inte tala om all blåst! Här har vi barmark och jag har röjt lite idag, men bara lite, man vet ju aldrig om det blir mera vinter! Kul ändå att du har saker som tittar upp och vintergäcken lyser alltid upp såhär års!
  Din buxbom ser jättefin ut!
  Nu hoppas vi på mera vårlikt väder! Det känns som om det kan kvitta med mera vinter nu, när vi har fått smaka på lite mildväder och sol!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Ser härligt ut! I Kolmården är det fortfarande skralt med vårtecken även om det är milt nu. Jag får njuta av dina vintergäck så länge!

  SvaraRadera
 7. Kan skriva under på din beskrivning av vintern, den har sett precis likadan ut hos mig förutom att vi hade en längre period med snö och nedåt minus tjugo grader. Jag gick också en (snabb) trädgårdsrunda igår (mellan födelsedagskalas för sonen och släktbesök) och gjorde samma reflektion som du, att de vintergröna växter ser oförskämt bra ut!Mina gäck och också kommit fram så nu är våren på G! :)

  PS ...och visst valde jag skåpet efter tapeten! Husets enda tapet och jag bara älskar den!

  Kram och en fin och vårhoppfullvecka på dig!

  SvaraRadera
 8. De första vintergäcken sänder härliga signaler, här syns inget ännu men å andra sidan är det alldeles för tidigt. Igår var det vår i luften nästan tio grader så det blev en heldag i trädgården.

  Allt gott!

  SvaraRadera
 9. Ja, en perfekt vinter för vintergröna växter har vi. Men, så härligt med små vårtecken.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 10. Hmmm, här har du en, som inte har kunnat låta bli att börja vår-röja lite i trädgården redan! Men det var igår, när solen sken och fåglarna kvittrade. Idag är det grått och regn, så idag blir det inget räfsande!
  Och det är ju bara februari än...
  Må så gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 11. Härliga vårbilder! Längtar också till den första vårrundan,..
  men här ligger allt under snön ännu. Tills dess får jag njuta av andras bilder:) h. Malin

  SvaraRadera
 12. Oh, du har vintergäck! Den går inte här. Men jag skall försöka igen. Fast just nu gör jag ingenting, förkyld och snöigt här idag!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja