onsdag 4 juni 2014

Besök hos Almbacken!

Nästa stopp på vår Skånetripp var hos Maria med bloggen Almbacken. Maria stod och väntade på oss vid ingången till sin trädgård tillsammans med Myran. Jag kände igen mig direkt från Marias bilder på bloggen, ja de visar precis hur det ser ut, eller nej det är till och med bättre i verkligheten! Därefter klev vi in genom dörren och steg in i hallen och jag säger bara wow!! Vilken vy! Från hallen ut genom vardagsrummet genom glasdörrarna ser jag Marias trädgård, så oerhört vackert som om inne bara förlängdes ut! 
(Tyvärr tog jag inget foto på detta.)

 Väl ute i trädgården, möttes jag av det skönt gröna. Maria jobbar också med det gröna i sin trädgård. Vilket totalgillas av mig! Precis som hos mig har Maria en litet mindre trädgård men trots det så finns här jättemycket perenner, häckar, buskar och stora träd med en och annan uppstickare. Här ser ni ett gäng småfåglar...

och en riktigt läcker större "fågel", skapade litet habegär hos mig.

Något annat som Maria också har i sin trädgård, är stora krukor med perenner, snyggt arrangerade i grupper...

här är min favorit, stora ståtliga strutbräken. Oerhört vacker i de svarta krukorna. Kika in hos Maria och se hur de har vuxit till sig på bara dryga veckan.

Stora sjok av grönt där bladens form och färg är trädgårdens primadonnor men snart kommer trädgården intas av ett böljande blått hav av stäppsalvior.

Många bilder och mycket mer hade jag kunnat visa och skriva men kika in hos Almbacken, Maria är en flitig bloggare med flera nya inlägg/vecka eller gör ett besök den 29 juni då trädgården är öppen för besök.

Vad tar jag med mig från besöket. Jo, att grönt är skönt och vilsamt, besöket förstärkte bara mina planer om min egna trädgård. Att det går att ha stora träd även i en mindre trädgård, odla perenner i kruka är snyggt och till sist - hur viktigt det är att det finns en harmoni mellan hus och trädgård.

Tack Maria för att du öppnade dörren till din trädgård!

10 kommentarer:

 1. Vilken fin trädgård du besökte! Nu har jag antecknat adressen inför 1000 trädgårdar-dagen den 29 juni!
  Så genomtänkt och vackert. Här är allt mera stundens ingivelse och så vill jag ha så många sorters växter, att det aldrig blir en så där fin helhet...suck! men - man är som man är!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Hei! Det er så inspirerende og spennende å besøke andre hager. Vakker hage og flotte bilder du har tatt. Grønt er vakkert og det skal være masse grønt, synes jeg.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 3. Vilka fina trädgårdar ni besökt! Kul att få se reportage därifrån. Det finns så många som är hängivna sina trädgårdar och gör så fint! Det är du också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Fina bilder från Maria, en riktig favoritträdgård! Strutbräken i kruka borde man ju ha. Om man nu inte redan hade ca 500 krukor...
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Det är så kul att se det i verkligheten det man läser och ser små bitar av på bloggen. en fin trädgård du besökt, de där krukorna blev jag förälskad i.
  Ha en fin torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 6. Jamen hon har ju så himla fint, är flitig besökare i hennes blogg. Hon kan verkligen få till det, kul att se trädgården i verkligheten skulle det förstås vara.

  /Jenny

  SvaraRadera
 7. Vad trevligt att få se en annans bloggare i verkligheten! Känner igen vissa detaljer från Almbacken blogg! Sol i Wales ida, hurra,hurra,hurra!!!!

  SvaraRadera
 8. Alltid en upplevelse att besöka en bloggare i verkligheten och Almbacken är ju så fint. Lite avis är jag allt!
  Tack för kommentaren hos mig och dina erfarenheter angående prästkragar och sniglar. Mina midsommarprästkragar bor innanför elektriskt snigelstängel i köksträdgårdens list, men de nya, årets frösådd planterade jag ut idag att klara sig själva i livet, ovetandes om sniglar och andra hot. De har nu fått lite blå korn runt fötterna som jag hoppas ska locka mer än plantorna.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Tack Marja för fina ord om min trädgård. Så glad jag blir! Det var så trevligt att ha er här. Idag blev det färdigplanterat, så när som på några plantor, under körsbärsträdet. Skönt!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 10. Ja det är verkligen en fin trädgård. Katarinas är också fin.
  Fast du verkar också ha det fint.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja