söndag 10 november 2013

Målbilder och inspiration

 
 
Ibland så ser jag en bild någonstans och tänker, det skulle jag också vilja ha i min trädgård och så börjar tankarna att flyga iväg. Så var det när jag började plantera lavendel i min trädgård...
 

och Japansk järnek istället för buxbom. Då hade jag hämtat inspiration från
 
Foto: Jinny Blom
dessa två bilder. Ja, som du ser har jag en bit kvar innan det kan se litet grann ut som här. Min målbild har ju dessutom fått krympa en hel del mot inspirationsbilden, då min trädgård är så liten och jag vill fylla den med mer än lavendel och järnek. Min rabatt är nyplanterad men fortsätter både lavendeln och järneken växa bra, så kommer bilden snart vara förverkligad i min trädgård om än i miniatyr.
 

Foto: Jinny Blom
Hur gör du när du skapar din trädgård?
 
 
Besök gärna Jinny Bloms portiofolio för fler inspirerande bilder.


7 kommentarer:

 1. Ja, önskebilder finns, men jag har lärt mig att ta dem med en nypa salt för oftast är det ju en ögonblicksbild och jag skulle vilja se hur det ser ut om en månad eller ett halvår. Men din målbild är nog fin då också, superfin!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Ja, jo, jag spar på önskebilder och har olika kategorier i pärmar från förr och så har jag bilder i mappar i datorn och vissa bilder etsar sig fast mer än andra. Det är ju så eller hur?! Och din lavendelbild är ju jättehärlig och visst kommer det att bli så, jag lovar! Du har rätta känslan. Jag vet inte hur jag gör, jag tittar nog på vad jag kan göra av det jag har och eftersom vi numera bor på ett berg så blir det ganska begränsat......så bilderna där det är platt och inte alls ser ut som här är dom jag minns bäst nu. Märkligt eller hur? Är det det där med gräset och grönt och på andra sidan osv.....tro?
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Mmmm, vilken inspiration, tack för tipset! Skapar och skapar...det känns mer som att jag försöker komma överens med de som redan lever här. Men målet var att få en golfbaneplatt gård med fruktträd att bli kul för barn och vuxna. Jag tror vi är på rätt väg :)

  SvaraRadera
 4. Hej Merja. nu har jag hittat till din blogg och läst alla dina inlägg! Så roligt att du har börjat blogga igen! Din trädgård är en sådan inspiration!
  Så nu har jag lagt in din blogg på "bloglovin", så att jag ser när du har gjort ett inlägg!
  Kram från mig!
  Monica

  SvaraRadera
 5. Förstår att du blev inspirerad av det där!!! så snyggt!!!
  Kul att du hittade till mej så jag fick syn på din blogg!
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Jag hämtar inspiration lite överallt. Ofta så ser jag någon bra kombo som jag faller för och försöker skapa nåt liknande. Men jag gjorde en annorlunda rabatt i somras! Såg ett rabattförslag av Anna Hedrén i AOT och blev förälskad för den rabatten var helt galen :) .

  Det var första gången jag gjorde en rabatt efter ett förslag och det var faktiskt superkul...

  Vi hörs igen och trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Lett å la seg inspirere av det nydelig lavendelteppe:) Ha en fin helg!

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja