måndag 30 september 2013

Knölar och lökar!

Alla bilder från Odla.nu
Hur har ni det med era knölar och lökar - har de kommit i jord ännu?
  
Jag har fått ner litet lökar i år och jag är så förförd av Allium Roseum, den du ser i mitten av bilden och jag hoppas att jag inte blir besviken på den näpna bekantskapen.  Odla.nu skriver "En lågväxande fantastisk vacker gammal art av vitlök". Ja, vi får se till våren om den är så fantastisk,
för jag måste säga att jag är allt litet besviken på nedanstående dam Allium Amplectens som grävdes ner i fjol. Jag tycker inte hon håller måttet.
Bild: Odla.nu

Hon som är så fin på bild, var då det inte hemma hos mig i våras. Ingen stadig dam, hon hade nog huttat litet och låg mest på marken, diffus i färgen och blommade över snabbt! Men hon ska få en chans till och visa sig till våren men håller hon inte måttet kanske hon hamnar på komposthögen.

Så nu går jag i väntans tider - men precis så är det väl att ha trädgård!söndag 29 september 2013


Välkommen till mig och min trädgård!
 
Här tänkte jag dela med mig av min resa med den nya trädgården. Kanske jag även skriver om annat, det får jag se.
Mitt hus är både ombyggt och utbyggt, ja faktiskt också flyttat en gång i världen. Ursprungsdelen är nog från 1800-talet men av det finns inte mycket kvar, så jag själv ser det mer som ett nybygge från 2004.
 
Här fanns nästan ingen trädgård att tala om när vi flyttade in för två år sedan. Några träd, buskar och litet prydnadsgräs. Något som däremot finns är en ligusterhäck som omgärdar huset och som jag är så tacksam över. För väggar måste man ha i sin trädgård eller hur!

Så nu så är jag igång och fler inlägg kommer snart!
 
Merja