lördag 31 januari 2015

Vårvinter med vårlökar!

Jag hoppades verkligen under veckan att helgen skulle bjuda på litet trädgårdsväder. Det börjar rycka i trädgårdsnerven nu men men, vädret vill annorlunda. Igår fick vi snö, blöt blöt snö. Så nu känns det inte riktigt lika roligt. Krokusarna är på god väg och jag har försökt prata med dem att de nog får lugna sig lite.

Snödropparna som hade börjat blomma, hukar sig nu under snön...

 vid ån...

och under vattenytan. Den här klungan av snödroppar hamnar varje år under vattenytan, ca 20 cm ner. Första året vi bodde här blev jag bekymrad och tänkte flytta dem men det blev inte av. Konstaterade dock snart att just den här klungan blir den allra finaste och får de största blommorna. Så tydligen klarar de att stå under vattnet i flera veckor då de torkar ordentligt under sommaren.

Även vintergäcken blommar men idag hukar den också under snön. Så snälla vädrets makter, ge mig litet sol nu och ingen mer väta men det känns mer som "dream on".

11 kommentarer:

 1. Oj, så långt lökarna har kommit! Ja du, ännu är det nog lite tidigt, vi har ju hela februari kvar och där kan det smälla till rejält!
  Men, visst längtar man! Detta är verkligen inte min årstid,i alla fall inte när det växlar hela tiden mellan kall, blask, snö och regn om vartannat!
  Inte mycket slår en vacker, solig vinterdag med både snö och kyla!

  Märkligt att de klarar sej så bra trots att de står under vatten så länge!

  Önskar dej en fin helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så många blommor du har då. Tycker lite synd om dom nu i ovädret, de är kanske inte så påverkade som vi av det. Det där med de stackarna som står i vattnet då, ja växtligheten är verkligen fantastisk,. Ska nog ta mig till kolonin i morgon för en besiktning av våren
  Ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Ja, nu är det nog bara vi, längst här nere, som inte har fått någon snö än. Men blött har vi också. Och mörkt. Och trist. Det har varit en väldigt mörk och blöt månad, januari. T.o.m. jag, som inte gillar snö, har nästan önskat mig lite, bara för att få det ljusare!
  Mina snödroppar är också uppe och är vita i topparna, men är inte utslagna alls! Dina "dränkta" är ju otroliga, som klarar det!
  Ha en fortsatt fin helg och trädgårdsarbetet får vi nog vänta med, tyvärr...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Skönt att se att de ligger i startgroparna! Vintergäck och snödroppar i knopp är nog de mest fotograferade av alla blommor :) Men oj vad blött de har de, tur att de gillar det.
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Men wow! Det är ju vår hos dig! Ljuvligt med både snödroppar och vintergäck på gång...
  Kram och fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Åh, det er dette jeg lengter etter, men det er forhåpentligvis ikke så lenge til. Ha det så godt! Anne

  SvaraRadera
 7. Nu är det på gång! Det blir ju som en dröm av snödroppar vid ån. Är det månde sandbotten så de dränkta lakar torkar upp snabbt...
  Vintergäck har jag aldrig lyckats få att trivas hos mig eller är det nån som käkar upp dem, sork kanske. Man blir ju så glad av de gula solarna i grådasket.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 8. Vilka fantastiska snödroppar vid ån! Här har snön vräkt ner ett helt dygn så nu ligger hela trädgården begravd i djup snö - som det väl ska vara så här i februari så några vårlökar är det inte på tal om här!

  Och på tal om Thonetstolen - jag förstår precis din valångest! Stod själv mellan valet av svart och coffe. Det började med den svarta och slutade med coffe (köpte och bytte alltså!! :)) Men jag är supernöjd med coffefärgen, den är ju fortfarande mörk men den blir lite mjukare i kulören. Beror väl i och för sig vad man har till och var man ska ha den. Sittkomforten däremot kan ju diskuteras..... :) Men vad gör man inte för estetiken!

  kram-kram och ha en fin söndag!
  Cathrine

  SvaraRadera
 9. Redan blommande snödroppar! Och så tåliga att de klarar sig under vattnet!
  Hos oss är de långt nere under snön. Än så är det långt till vår...

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 10. Oj oj så blött. Samma här ingen snö alls kvar bara väta. Värsta tiden på hela året tycker jag. Hade hellre haft snö.
  Allt gott och tack för fin kommentar.
  Annika

  SvaraRadera
 11. Det var trösterikt att dom klarar vara under vatten en tid!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja