måndag 17 november 2014

Från sommarhjärna till adventsfeeling!

Min hjärna är fortfarande påslagen för sommarhäng och vill inte alls gå över i någon slags adventsfeeling.


 Den vill inte alls lämna den här känslan av värme, växter och sommarhäng...

och börja tänka på adventspynt och...

 ljusslingor. Mannen min har dock gjort det, tänt slingan redan nu, innan advent. Helt olikt honom! Ser att många av er som bloggar också lyfter in det ena adventspyntet efter det andra...

men jag, jag går fortfarande i min mentala trädgård och luktar på blommorna...

 fast den här tiden närmar sig med stormsteg! Det här var vår entré i adventstider 2013 och jag får väl försöka vrida min hjärna litet, precis som klockan och se om den kan slå om till vintertid! Jag har ju två veckor på mig men innan dess, nej inget pynt, julblommor, inga stakar eller stjärnor och kanske jag går och släcker den där ljusslingan!

18 kommentarer:

 1. Så härligt att se dina ljuvliga sommarbilder och ljuset....!!!
  Det är nog själva mörkret som triggar igång oss att sätta upp ljusslingor m.m.! Så är det i alla fall för mej, men jag väntar lite till med balkongslingan.

  Vilken vacker smyckning ni hade förra året, säkert blir det lika vacker i år också!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag brottas med samma problem. Hjärnan vrider sig i våndor när jag försöker plantera adventstankar. Ändå är det en tid jag verkligen gillar fast inte redan.
  Mycket vacker entré. Jag tycker ju mycket om pynt från naturen.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Samma här - ingen julkänsla än! Det får bli december först...
  Här har vi dock haft grått och dystert höstväder den senaste tiden, så i och för sig, så hade det varit fint med lite jul-ljusstakar!
  Så vackert pyntat du hade det i fjor!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Jag håller fortfarande på din man! Hälsa honom det när du går och släcker ljusslingan på bron 😃 att det finns en där ute som håller med honom! Men faktiskt jag förstår dig precis. Jag är likadan - inte ett pynt före advent - och vad händer? Ja, du har ju sett det på min blogg. Ve och fasa: jag har smygbörjat med hyacinter och amaryllis! Vad tar det åt mig? Jag vet faktiskt inte. Kände nog bara att att när lusten infann sig, då var det bara att följa med. För när advent väl kommer då kan jag ibland bli överrumplad och tycka att det går alldeles för fort. Så i år tänker jag njuta länge! För vips så är julen slut! Men oavsett så visar du jättefina bilder både sommar- och jul. Börja lite vetja så får du se att lusten kommer. Lycka till! Jag håller koll på dig här på bloggen😃
  Kram
  Cathrine

  SvaraRadera
 5. Visst är det så. fast ljusslingan kan man ju ha hela året så låt den lysa upp lite hos er et kommer att göra gott.
  Ha det gott
  kram Meta

  SvaraRadera
 6. Sukk...jeg vil heller ikke forlate sommerfølelsen. Men når jeg ser den fine julestemningen du skapte i fjor, så er jeg sikker på at det blir jul i år også:)
  Ha det så godt.
  Jannicke

  SvaraRadera
 7. Det er så rart, tida går så himla fort. Jeg er ikke klar for julepynt, men veldig klar for lys som lyser opp mørket. Når jula nærmer seg, skal jeg gjøre som du, pynte opp med granbar og de lukter så godt. God kveld! Anne

  SvaraRadera
 8. Inte jag heller. Dvs jag är inte inne på advent det minsta lilla. Det har inte kommit till mig alls ännu, precis som med dig. Inte lätt när det är som det är ute.....Fast du har i alla fall sommarkänsla, jag har inte det ens en gång, det är liksom lite tomt här, får ta och gaska upp mig!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Jag känner precis som du. Men, blir också överrumplad när vi plötsligt är där och jag inte tänkt eller fixat något. Som när jag blev färdig att beställa amaryllislökar....slut!

  Jag tänker faktiskt ta tag i lite förberedelser till helgen. Jag vill inte stå där 1:a advent och så funkar inte ljusslingorna.. Då blir det platt fall.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 10. Det såg väldigt fint ut hos dig förra året!! Ser fram emot årets advents piff...du kommer nog snart att känna hur det börjar krypa i pynt fingrarna:))
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 11. Så himla fint. Jag har blivit sugen så kanske jag kommer igång i helgen.
  Skall bli kul och se vad du gör i år.
  Är det flaskor utan botten du har?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika! Det är lyktor från House Doctor som ser ut som flaskor och helt rätt, utan botten./Merja

   Radera
 12. Vilket vackert adventspynt ni hade förra året och vilken välkomnande entré! Väntar också helst med pynt och julblommor till månadsskiftet, men lite fler ljuspunkter lockar redan nu - det måste erkännas.

  SvaraRadera
 13. Jag är också kvar i sommar "mode"!
  Inte så konstigt egentligen då vi har haft en ovanligt varm höst här i Skottland och att det fortfaarnde är rätt milt och grönt ute.

  Häsningar från Skottland/ scottishmoments.com

  SvaraRadera
 14. Det var en adventsfin entré!
  Gillar att kransarna satt lågt.
  Ha en fin helg
  Mariana

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja