söndag 29 november 2015

1. advent!

 Då har första advent infunnit sig och mina hyacinter har slagit ut dagen till ära. Egentligen kan jag inte ha hyacinter inomhus eftersom jag är allergisk men rosa och framförallt vita går hyfsat bra. Blåa däremot kan jag glömma helt, de får förpassas utanför dörren.

 
 Utomhus har amaryllisarna fått flytta in och julrosor har fått ta plats i lådan. Jag kan aldrig motstå inköp av nya vita och snart vet jag inte var de ska få plats utomhus
Nu börjar den mysigaste tiden på året tycker jag, tiden fram till jul. Det gäller verkligen att landa i nuet och njuta.
Önskar dig fin advent!

10 kommentarer:

 1. Jag har också märkt att det kan bli lite mycket med utslagna hyacinter inne, näsan rinner. Men i det svala havehuset går det bra, tur! Vita julrosor kan man inte motstå, det måste vara en naturlag!
  Fortsatt trevlig första advent!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Det enda som är trist är väl vädret då. regn och blåst och inte alls skönt på julskyltningen, som heller inte är sig lik.Det är väl bara att hänga med.Det där med hyacinter är inte lätt. Vita får de bli här med och julrosor ,samma här vart ska jag sätta dom sen........
  Ha en fin och skön adventskväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Se där ja, det blev ju advent hos dig med! Det brukar bli det till slut även om man först inte tror det. Jag har också känt de sista åren att startsträckan är längre och många gånger nöjer jag mig med enbart ljus och blommor, en del saker kommer inte ens fram... kanske har man varit med i väldigt många år....

  En riktigt härlig, fin och rofylld adventstid önskar jag dig,
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 4. Ja så himla mysig tid vi har nu,mjag kan tycka att dagarna efter julafton är rätt tråkiga, vet inte varför. Men nu njuter jag!!! Julrosor är så himla fina, har köpt två jag med.

  SvaraRadera
 5. Opps, du tog bort amaryllisarna, tänkte nästan det att dom skulle få komma in eller nåt sånt. Dom vita julrosorna är helt bedårande. Jag är samma som du med hyacinter men jag ställer dom i ena ändan av huset så går det bra, men blå är tuffa...! Konstigt, eller hur. Mysig tid nu! Tycker jag också.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Så fint med hyacinter! Jag har inte hunnit köpa någon än, men i veckan ska det bli av! Lustigt att man kan vara allergisk mot blå men inte mot rosa eller vita, i alla fall inte så allergisk! Intressant.
  Här har stormen dragit in, vi har bundit fast hammocken vid altanräcket...det dånar rejält ute!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Så fint med både hyacinter och julrosor! Jag har en del av dem jag också, men vita hyacinter, men attans så snabbt de slår ut!
  Julrosorna är alltid ett bekymmer tycker jag - de gillar ju inte att stå inne, och ute kan det bli för kallt! Jag har i alla fall planterat en på torpet när det var lite varmare, få se om den klarar sej.
  Ha en fin start på veckan imorron!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 8. Jättevackert! Håller helt med dig om att detta är en mysig tid med allt ris och alla lökar. Har lite samma angenäma problem som du också att det fyller på med buketter, krukor och blomster. Idag några afrikanska blommor som står länge och ilexkvistar. En vaxat amaryllislök blev det också. Ska bli intressant att se om den funkar.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Det är så fint med julens blommor. Jag kan inte ha för många blå heller då nyser mannen. Men vita och rosa verkar gå bra.
  Må så gott!
  Annika

  SvaraRadera
 10. Härligt med hyacint tider eller hur?
  Hörs och ses på insta.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja