söndag 22 mars 2015

Monty Don och trädgårdsvärk!

Nu har den här vintertrötta kroppen varit ute och gjort ytterligare ett pass i trädgården. Trots att solen sken idag så var det inte speciellt varmt. "Vårvindar friska" eller faktiskt riktigt isande men då är det bara att jobba sig varm.

Idag var det torra gräsets tur att bli nedklippt och så även lavendeln. Passade också på och flyttade litet gräs, fasiken vad det satt och var tungt. Man behöver inget gym när man har trädgård. Det är konstigt det där med vårens första riktigt djupa spadtag. Kroppens känns så tung och otymplig, varje spadtag blir nästan litet slitsam.

Jag hann också njuta litet efter slitet och gå en runda med kameran. Dvärgkörsbäret har riktigt fina knoppar och jag konstaterar att mycket är på gång nu. Visst är det väl underbart!

Något annat som är på gång är ett trädgårdsprogram som börjar i Kunskapskanalen med Monty Don. "Trädgårdsdrömmar med Monty Don" börjar sändas den 2 april kl 21.00 och varar en hel timme! Kan ni fatta en helt timme! Det här får jag bara inte missa, det gäller att sätta en bevakning i mobilen.

11 kommentarer:

 1. Ja nog borde man städa på kolonin allt. har tappat all inspiation och lust nu när hösten har kommit hit. Det får nog bli lite inne göra denna veckan Ska ju bli kallt och blåsigt ett tag till hörde jag.
  Ha en fin och bra vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset om TV-programmet! Hoppas komma ihåg och kolla där.
  Jag känner igen mej alltför väl i din beskrivning här om kroppen och trädgårdsjobbet! Själv kände jag mej halvt invalidiserad efter några dagar. Just nu vill jag knappt vistas ute, det är bitande kallt och blåser dessutom.
  Mina utslagna krokusar var som lila slamsor på torpet! Usch, så trist med kylan!
  Nu hoppas vi på värme igen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Är det en hel timma utan reklam också så måste det vara nytt rekord. Jag är så trött på snuttifieringen av reklamfinansierade tv program. Och tänk en gång i tiden var det reklamen som var det allra bästa när man gick på bio. Det är inte utan att det kan ändra sig! Va kul och tack för att du tipsade om programmet - måste också lägga in det i nåt minne!
  Ja, inte behöver man gå på gym när man har trädgård, dessutom får man frisk luft!
  Tänk att ni haft sol, idag har det varit vanvettigt tråkigt väder här. Värre än värst, det är inte ens värt att skriva om. Så nu kan det bara bli bättre!
  Kramar Agneta

  SvaraRadera
 4. Härligt att du har kunnat vara ute. Här var det rent ut sagt svinkallt så det gick bara inte. Jag var ute och fotade i 5 minuter, sen var jag helt genomfrusen!
  Å en hel timma Monty- vilken dröm! Tack för tips!
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset om Monty Don det måste jag komma ihåg.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Hei! Bildet av krokusen er utrolig vakkert. Blir glad av å se slike bilder. For to helger siden jobbet jeg for første gang i hagen i år. Jeg var så støl at jeg nesten ikke kunne bevege meg . Det var godt at det bare var jobb på mandagen. Monty Don er en av hageheltene mine. Takk for tips.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 7. Vilken flitig myra du har varit. Härligt!

  Tack för tipset om Monty Don. Det vill jag inte missa! Har försökt hitta senaste avsnitter av Gardeners World men inte lyckats.


  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 8. Ja, här är en till som känner igen sig i din beskrivning av hur man känner sig efter lite trädgårdsarbete! Men när man som jag, är pensionär, så kan man ju ta lite varje dag. Fast idag var det kallt om fingrarna...
  Ha en fin ny vecka, kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset om programmet!!!!!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 10. kroppen känns lite ovan så här i början...men det dröjer inte innan vi har tränat upp den;)
  Det händer saker även här.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Fina bilder. Tänk att en hög nerklipt gräs kan vara så vackert. Visst känns kroppen lite ovan så här i börja på säsongen, men den "lear nog te sig".
  Tack för programtipset. Det är antecknat.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja