söndag 4 oktober 2015

Lökdags och litet höstfägring!

Nu äntligen har jag fått ner litet lökar. I år blev det inte så mycket, känner att jag vill att min trädgård ska växa upp litet till innan jag riktigt börjar min lökfrossa. 

Jag hade naturligtvis kunnat sätta mycket i krukor men se där kommer någon slags bekvämlighet in så här på höstkanten. Fast jag vet att jag kommer att ångra mig till våren, när t ex Katarina kommer att visa sina förföriska bilder på tulpaner som blommar i krukor. Där snackar vi inte bekvämlighet, för den kvinnan går "all in!". Har du inte hittat till Katarinas blogg, så ta en titt! Hon är så fenomenal på trädgård!

Foto: Lökar och Knölar Allium ampeloprasum
I år har jag bara köpt två olika slags tulpaner och sedan en sort av allium, Allium ampeloprasum, vild purjolök. Vi får se vad jag tycker om den, har aldrig provat den men bilden ser lovande ut och för första gången...


Foto: Lökar och Knölar Tulipa 'Orange Emperor'
har jag även köpt tulpan av en orange sort 'Orange Emperor'.

Foto: Lökar och Knölar 'White Thriumphator'
Sedan blev det också en vit liljetulpan 'White Thriumphator' från Lökar och Knölar.

Jag är verkligen nöjd med kvalitén från dem och dessutom får man mängdrabatt och rabatt när man tidigare handlat av dem. Obs! Det här är inget sponsrat inlägg men eftersom jag lånat bilder av dem utan lov, tycker jag det inte är mer än rätt att jag även gör litet reklam och länkar till dem. 

Än så länge har jag inte fått till så mycket höst i mina krukor och lådor eftersom mina sommarblommor verkar tycka att det fortfarande är sommar, fast litet ljung har det dock blivit.

Till nästa helg hoppas jag att mina barrotade ligusterplantor har kommit, så att jag kan börja sätta litet häck.

11 kommentarer:

 1. Så många läckra tulpaner det finns! HÄrliga sorter som du visar här! Själv har jag satt lite lökar på torpet - mest krokus och pärlisar som är återanvända, men se dem hade grävligen grävt upp, så jag vet inte om jag får ha några lökar kvar när den lymmeln har härjat klart!
  Ja, lite ljung har det blivit här också!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Du har i alla fall köpt lite lök! Det har inte jag. Jag hoppar över det i år. Vi kan inte få ner dom här så dom som vi hade i kruka förra året får ta en tur i krukorna en gång till! Fina blomlådorna blev!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Haha, ja, det har blivit några krukor med tulpaner... Vi får se hur det blir till våren, men de flesta brukar bli bra. Jag håller tummarna!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Hej igen! Svar på din fråga om nya ljusslingan, som kommer från Watt&Veke - nja, ljuset kunde varit liiiiite varmare, men är ganska OK.
  Vet inte om den funkar med dimmer, annars kan ju en sån lösa en del. Det är i alla fall ingen batteridriven historia.
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Känner att jag borde sätta fler lökar, det är ju så underbart när de poppar upp på våren. Särskilt hos mig eftersom jag alltid glömt vad jag stoppat ner. Höstfint!

  SvaraRadera
 6. Det kommer att bli en fin vår hos dig, de är nästan så jag börjar längta dit redan. Här blir inte så mycket lökar i år ska spara till nya landen. någon kruka får jag nog sätta i alla fall. planterar inte till sorken nåt mer nu.Katarina har det verkligen fint så kul att hälsa på hos henne.
  Ha det nu så gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Älskar att plantera lökar. Då vet man att det blir fint till våren.
  har hittat dig på insta.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Ja, jag lyckades ju få ner lite lökar när gjorde om min rabatt och det är jag glad för. Frågan är hur glad jag är till sommaren efter blomningen när de mindre vackra bladen ska vissna ner bland alldeles för små perenner... Vi får väl se om jag står ut då eller om jag helt enkelt gräver upp dem. Jag lär återkomma i frågan! :)

  ...och apropå skötsel av krukväxter så har jag spunnit vidare på den funderingen... :)

  Snart redan onsdag, hur fort går inte tiden!
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 9. Vilken fin allium, den skulle jag också vilja prova! Men nu har jag lökpaus ett tag (i alla fall tills man hittar de där 70 %-reorna på lökpåsar om någon månad)
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 10. Wow, vilka vackra tulpaner du kommer att få i din trädgård! Orange är en så vacker färg, speciellt ihop med något blått, har jag upptäckt de senaste åren! Och liljetulpaner är ju så läckra i sin graciösa form!
  Några höstplanteringar har det inte blivit här än, sommaren är kvar, som hos dig.
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 11. Jättefint i din ljunglåda! Tänker som du att den verkliga lökfrossan får vänta tills rabatterna "satt" sig. I år blir det bara 100 'Thalia'. Lökar och knölar kände jag inte till tidigare. Får nog ta en titt åtminstone.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja