söndag 6 december 2015

2. Advent!

Så har vi kommit till andra advent och jag har varit ute och försökt att pimpa till entrén litet men himmel så svårt det har varit i blåsten.

Jag fick faktiskt lägga ner många av mina idéer och istället hålla det sparsamt. Hade t ex tänkt hänga glaslyktor ovanför det här arrangemanget men det är inte ens att tänka på. Det for åt alla håll och kanter!

Något som fortfarande glädjer mig är det här enkla arrangemanget som fortfarande ser fint ut och det har jag det milda vädret att tacka för. Vi har runt 10 plusgrader mest varje dag!

Även mannens verkstad har jag pimpat litet och svarta adventsstakar har han också fått. Det ser litet trevligt ut tycker jag.

Som ni ser hann det börja skymma innan jag var klar i blåsten! Önskar er alla som kikar in en riktigt fin advent!

15 kommentarer:

 1. Jag har ju en inglasad balkong att pynta på men inte ens det hjälper det blir liksom inget av det. Får väl vara nöjd med att vi kan snickra på kolonin ett tag till då. Du har då fått det riktigt trivsamt i alla fall med eller utan lyktor, du får ta det sen när det lugnat ner sig
  Ha det gott i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så vakkert du har pyntet! Jeg laget en krans til inngangspartiet i dag, men måtte legge den et trygt sted så ikke vinden skulle ødelegges med det samme! God adventstid til deg! Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 3. Du lyckades mycket bra ser det ut som! Det gröna passar så bra till ditt röda hus. Men blåsten är inte bra för pynt har jag märkt, suck.
  Din krans på grinden är så fin - hmmm - undrar om jag också kan ha krans på grinden?
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Det ser jättemysigt ut och en fin julstämning har du fått till! Vad är det för en växt mellan de vita ljungplantorna? Någon som tål att stå ute även om det fryser?
  I morgon skulle vi visst få lite sol och bara svag vind - det är efterlängtat...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är de som du hittar i plantskolan som kallas Hebe. Jag använder dem som ettåringar i krukor. De klarar minusgrader om det inte blir alltför kallt utan att bli fula. Många gånger så står de jättelänge här i söder och är fina t o m när jag slänger dem på våren, iallafall de som inte blommar.

   Radera
 5. Hei!
  Det er så fint. Bildene ser helt vindstille ut! Her har det blåst og blåst i flere dager. Liker det så dårlig. Det er noe galt med været.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 6. Så fint du har pimpat, men jag kan tro att det inte var läge för några extravaganser i form av hängande glas och dylikt i denna blåst!
  Ja, varmt har vi ju också - hela 12 plusgrader idag och mera blåst, såklart!
  Imorron skulle det visst bli sol, och det ska bli så skönt att få lite ljus igen, hoppas att det stämmer!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Så himla fint. Gillar grinden skarpt.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Så fint att hänga en krans på grinden! Och de andra växterna har ju stått sig hur fint som helst även om det stormat på dem. Nej, jag har inte heller pimpat så mycket vid entrén eftersom blåsten också satte stopp för det. Mina smågranar har vält flera gånger under helgen i sin gummikruka men nu verkar det som det värsta har gått över i alla fall. Nu önskar vi väl oss bara lite pudersnö på pyntet! :)

  En fin kväll till dig,
  kram Cathrine

  SvaraRadera
 9. Hej, vilken fin blogg du har! Fina arrangemang både på grinden, dörrarna och i lådorna, hit återkommer jag gärna. Ha en trevlig kväll! /Lotta

  SvaraRadera
 10. Vilken välkomnande entré!! Ser så ordnat och fint ut på alla sätt.

  Det är lite svårt med fotande nu tycker jag. Dåligt med dagsljus före och efter jobb.
  Men igår fick vi alla fall se solen om än genom fönstret.
  Må så gott!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 11. Alltid fint hos dig och bra tips där med eldkorgen, för det är väl en sån som riset står i...
  Ha det så fint
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en eldkorg, var tvungen att hitta något som inte blåste bort,

   Radera
 12. Jätte fint har du gjort! Ja, inte lätt med blåsten inte. Här har krukor flygit iväg och jag har fått ställa in dom efter väggarna...inte riktigt så jag hade tänkt från början:/
  Bara att gilla läget och pimpa inomhus istället:))
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Mycket fint och välkomnande!!
  Mariana

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja