tisdag 30 september 2014

Höst med plantering!

Jag vet inte hur det är i resten av landet men här i Karlskrona/Blekinge har de senaste dagarna varit helt underbara med sol och sköna temperaturer.

I helgen som gick gavs tid till lite höstplanteringar i krukor...

och som alltid känner jag för sparsamt med färg, det blir en väldigt lugn bas och någon enstaka uppstickare.

Här intill husväggen är det mesta grönt i olika nyanser med inslag av litet vitt. Jag tror att mitt öga måste ha något vilsamt nu när naturen i sig skiftar i olika kulörer.


Jag har också planterat en klematis, 'Paul Farges'. Känns nästan som jag är sist ut att plantera denna skogsklematis men med liten trädgård så gäller det att tänka till innan man planterar denna starkväxande skönhet.

Min hamnade vid foten av vår gamla pil, tänkte den skulle hitta sin väg upp i det gamla trädet...

fast egentligen behöver jag inte hjälpa naturen med planteringar utan moder jord sköter det så fint själv.

Tack alla för era förslag om olika träd. Det är så roligt att få höra om era favoriter.
Nu ska jag faktiskt ta vintern på mig att fundera ut hur det ska se ut där trädet ska stå. Fast egentligen har jag ingen lust med det utan vill bara rusa ut till plantskolan och köpa in trädet och börja planteringen nu. Vi får väl se vilken del som vinner - förnuftet eller känslan!

9 kommentarer:

 1. Vilka undersköna bilder du bjuder på. Jag är ju svag för både macro och korta skärpedjup. Gillar också den vita basen med mycket bladvväxter. Periodvis får jag dock sug efter starka färger.
  Då fint vid ån. Vilken bonus med naturligt vatten på tomten.
  Soliga hösthälsningar
  Anette

  SvaraRadera
 2. Haha, tippar på att känslan vinner!!! Det hade den gjort här, jag är omöjlig med att vänta!
  Så fina planteringar du gjort. Du är så duktig med färger! Så fin harmoni!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du hittar ditt träd! Alltid en speciell känsla att just plantera ett träd!
  Vilka härliga höstplanteringar och så otrolig din murgröna är! Jag har också en utomhus som slingrar lite blygt i mitt syrénträd - inte stor men den lever ändå!
  Härliga färger i dina planteringar!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Fina bilder! Paul Farges är en favorit. Så tacksam. Spännande att höra vad du väljer för träd. Vi har Svartplommon /Blodplommon som buske.
  Börjar bli lite risig men användbar i buketter har jag nu upptäckt när man vill ha något som bryter av så jag nallar av den.
  Må så gott i fina höstvädret!
  Annika

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker bild den första!! Själv köpte jag fem vita ljung att ha på trappen. Några kransar har jag tänkt binda, men har bara kommit till tanken än...:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Her sør i Vãrmland har vi også solrike dager. Første frostnatt har ennå ikke kommet, men nærmer seg nok. Så fint å plante høstlyngen i krukker. Det er en fin årstid vi går i møte. Paul Farges eller 'Summer snow' som den også kalles har jeg skjønt er et 'must' i hagen. Jeg må nok plante den. Blomstrer så rikt og så lenge. Den har fått en fin plassering hos deg.

  Ha det det fint.

  SvaraRadera
 7. Här är nog känslan som vinner framför förnuftet....
  Ha de bra
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Men så fina bilder från dina planteringar. Här är det inte mycket till höstfint. Skall riva huset så där går inte att ställa nåt. Kanske vid grinden det kan bli nåt i helgen.Undrar om det står i vägen kanske.Just nu är det mycket fokus på paviljongen och höstfesten på lördag.
  Håller ju i trådarna för den.
  Önskar dig en fin onsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 9. Det är så fint med klematis som slänger sig upp i ett träd eller väller över ett staket, jag tycker ju om det lite rufsiga. Det gör jag eftersom vi bor där vi bor. När vi bodde i storstan hade jag en helt annan slags trädgård och det kändes rätt där och då. Det är så vackert med ån som ni har intill er. Det skulle jag också vilja ha, men hur i all sin dar ordnar man det på ett berg....?!
  Träd, vackert, jag är på ditt förra inlägg nu, nån Malus om man vill ha blomning kanske. Själv tycker jag väldigt mycket om katsura! Dom är så vackra i bladen, ett träd fullt av små hjärtan som luktar nybakt på hösten.....Ja, det finns att välja på, inte lätt.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja