onsdag 4 december 2013

Tulpanlökar

 
Känns nästan litet besynnerligt att skriva om tulpanlökar nu men jag har faktiskt sent omsider satt litet lökar i krukor. Hade inte tänkt göra det men blev så inspirerad av Katarina. För tänk att ha flera krukor med tulpaner som blommar innan det är dags för dem i rabatten. Jag hoppas bara de klarar källarlivet fram tills det är dags. Åh, nu börjar jag längta efter våren - fast först ska vi ha jul!

7 kommentarer:

 1. Jag gör som du, längtar redan efter våren, men allt har ju sin tid! Jag vet att längtan riktigt tar fart i januari när alla helgerna är över! Själv julen hoppar jag gärna över för min del! :)

  Ja, hoppas att lökarna klarar sej i din källare, det går säkert bra! Det ska bli spännande att se dem spira i sina krukor!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så fint det låter med blommande tulpaner! Åh, vad jag längtar till våren!
  Men, som sagt, först ska vi ha jul!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Bra idé, men det vet du ju redan att jag tycker! Jag trodde jag var klar med mina lökar men i går när Maria/Almbacken och jag var i Köpenhamn hittade vi tulpanlökar för 5 kr/påse (8 lökar i en påse) så nu har jag åter igen en massor av lökar som måste planteras... Hoppas stormen går över snabbt så jag kan komma ut på lördag.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Här ser ju härligt att glutta in då och då.
  Hoppas dina lökar får ge dig stor glädje i vår. Spännande att se din trädgård växa fram.
  Ha en fin torsdag
  Önskar Meta

  SvaraRadera
 5. Testade också med lök i kruka i år igen och hoppas det lyckas denna gång.
  Fint pyntad entré du har!!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Du har pyntat din entré så fint. Undrar om ni fått snö så det är så där extra juligt också! Det snöar här idag och är minusgrader så jag är glad! Älskar ju kalla och snöiga vintrar.
  Ja, sätta lök i kruka är en fenomenalt bra idé. Det brukar t o m jag göra och dom kommer och det blommar så fint och man kan ställa dom preciiiis där man vill ha dom!
  Lycka till!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Hej,

  Åh vad jag har funderat hit och dit om jag skulle testa men så kände jag att jag faktiskt inte orkar dona med det just nu......ångrar mig redan! Som Katarina nämnde i sin kommentar hittade vi ju nästan gratis lökar i Danmark. Katarina gick loss medan jag bangade. Ja, dumt!

  Så fint du har gjort vi din entré. Så välkomnande och snyggt! Helt i min smak.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja