lördag 1 augusti 2015

Blogg kontra Instagram!

Har tänkt litet på mitt förra inlägg och era kommentarer, blogg kontra Instagram. Det här med att sluta blogga och istället bara köra med Instagram. Nej, se det har jag inte tänkt göra, utan jag kommer att fortsätta blogga precis som förut. Däremot kommer jag inte att öppna mitt Facebookkonto igen. FB var inget för mig!

 Att blogga däremot passar mig utmärkt och det är helt annorlunda mot Instagram tycker jag. Här blir det ju mer som en trädgårdsdagbok, som jag själv kan återkomma till och ni som vill följa mitt arbete i min trädgård är välkomna att delta i. Instagram är bara litet mer när lusten faller på och kanske litet mer ögonblicksfoton med mobilen. Jag är nog mer en bloggare än en instagrammare - så nu vet ni, ni slipper mig inte på bloggen!

Har ni sett så stora mina solhattar är, lika stor som min hand och då är mina händer inte speciellt små! Trots att sniglarna har varit hårda mot dem, så växer de på...

och det gör alla mina perenner. Växterna stortrivs med sommaren som varit och jag med men tyvärr också sniglarna! Vi har haft mycket sol men också en del regn emellanåt, perfekt. Karlskrona leder dessutom solligan sedan midsommar, så då får man ju inte klaga, eller hur!

Min perukbuske hinner inte riktigt med i perennernas takt som har vuxit förbi den med stormsteg men den får visa sin växtkraft till ett annat år. Den planterade jag förra året så jag kan ju inte förvänta mig att den ska bli så himla stor i år.

Nu har vi gått in i augusti och jag blir lika förvånad varje år - hur gick det till? Jag som precis tyckte säsongen startade och att det nyss var april. Fast jag tycker ju om sensommaren och hösten som är i antågande, då brukar jag alltid komma in i andra andningen vad gäller trädgård. 

Så jag undrar vad jag ska ta tag i, än så länge har jag inte grävt upp någon gräsmatta - det kanske är dags!

10 kommentarer:

 1. Hej
  Här är en till som gillar sensommaren. Nu måste det väl blir en fin sådan och en fin höst - eller hur.
  Vi bestämmer det här och nu.
  Jag simmar lugnt på bloggen har varken instagram eller facebook. Hur hinner folk med?
  Jag hinner knappt med bloggen.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Snygga solhattar, jag har lite svårt att få dem att trivas hos mig. Tur att du kommer fortsätta blogga. Jag har inte instagram, tror inte jag kommer skaffa det heller.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att jag inte slipper dig då, hade varit såå trist gillar dina inlägg och att ha bloggvänner på olika stallen av vårt avlånga land berikar verkligen mitt liv. Ja just det nog går det fort allt jag har fullt upp att hinna med att fatta att det är ny vecka ännu mindre att det är en ny månad
  Ha det så gott i solen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Jag håller verkligen med dej om detta med bloggandet! Jag tycker också att bloggen är jättebra och en fin dagbok för mej själv. Dessutom är det alltid så jättekul med alla som läser och även kommenterar!
  Jag har precis börjat med instagram iom min nya telefon, men....jag vet inte om jag tycker det är någon hit. Lite rörigt kan det kännas där- en massa bilder och folk som man knappt känner...! Nåja....!
  Vilka jättevackra solhattar.Jag har bara en jättegul, som jag fått av grannen, men den rosa och den andra är urläckra!

  Ja, visst har sommaren bara swischat förbi, känns det som. Nu hoppas vi på augusti! Idag har vi haft en helt underbar och solig dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Underbara solhatten, tyvärr vill de inte riktigt trivas hos mig, sätter jaG några försvinner de och blir färre för varje år. Synd! Jag tycker som du om blogg kontra insta, använder insta mer som ögonblicksbilder och kanske inte ens skrivEr något till varje bild. Har oxå fb men är inte aktiv längre. Så mycket där jag blir irriterad på.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Säger som du: Bloggen är något helt annat än Facebook och Instagram. Bloggen har verkligen blivit en dagbok, dit man kan gå tillbaka och kolla hur man gjorde med allting i trädgården flera år tillbaka! Och så framför allt, har man bloggvänner! Jag har inte så många, men de jag har är desto mera trogna och man har en liten inblick i deras liv i den landsända de bor! Oerhört värdefullt!
  Jag har Facebook också, men där läggs bara ögonblicksbilder. Och så har döttrarna Facebook, så man följer dem där också!

  En ny solhatt (blomman, alltså...) måste jag köpa, min fina "Tomato Soup" kom inte i år! Och den gillade jag!
  Så det är uppskrivet på listan!
  Just nu håller jag på att dela mina blå strandirisar, de har blivit så stora, att de tränger ut allt annat! Puh, så mycket rötter!
  Sol och 20 grader idag - skönt!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 7. Oj, vilka fina solhattar och andra perenner du har! Precis i min smak när det gäller både färg och form!

  Ja, det är lite spännande det här med blogg och instagram. Jag har ju både ock som du vet och på något sätt känns de båda medierna som två olika världar. Instagram är snabbt och flyktigt - man når fler och det är lättare och snabbare att kommentera medan bloggen känns mer som en fördjupning och ett långsammare tempo. Jag gillar både -ock och använder de på lite olika sätt. Bloggen blir mer som du beskriver en dagbok som man delar med sig av och som man också själv kan gå tillbaka till och se vad man har gjort och hur man har tänkt i trädgården och för mig även inredning. Instagram blir mer som en "populärvetenskaplig" version där man når fler och det är lätt att bara gilla eller skriva en kort uppskattande kommentar. På bussen till och från jobbet är instagram i mobilen ett alldeles förträffligt media och hemma framför datorn är bloggarna fina att läsa och fördjupa sig i.

  Ja, nu får vi hoppas på en fin sensommar! Vi hörs,
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 8. Gör som du bloggar, har instagram och pinterest synd bara att tiden inte räcker till.
  Så det är du som har haft solen...för här har den inte varit.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Fina bilder! Jag fortsätter också med bloggen. Instagram har jag och tycker att det är kul. Gillar att ta kort, men skiljer på blogg o Insta. FB har jag också, men använder sällan. Känns inte riktigt som något för mig. Har även Pinterst, men tiden räcker inte till. Där finns många fina bilder och kul att titta i om man letar idéer.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Vilka mastodontsolhattar!
  Skönt att höra att du inte ger upp bloggandet. Blev lite orolig där ett tag :-)
  Håller med dig om känslan i förra inlägget, nyss var det ju april och nu är det augusti. Väd hände? Det känns som jag alltid är nån månad efter.
  Kram Anette

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja