måndag 8 september 2014

Tillökning till sensommarrabatten!

Jaha, då har man varit och impulshandlat igen! Ibland är det helt omöjligt att stå emot. När plantskolan har fyllt på med höstens läckerheter i ett överflöd, så går det bara inte. Den här gången blev det solbruden (Helenium 'Salsa') som impulsköptes.

Gräs, perukbuske och solbrudar färdiga att planteras.

 Perukbusken (Cotinus Coggygria 'Royal Purple') hade jag däremot bestämt mig för att köpa, dock i en mycket större storlek men det fanns inte hemma och jag orkar inte att vänta när jag väl har bestämt mig. Den får väl växa till sig!

 Även gräset (Miscantus sinensis 'Ferner Osten') var ett planerat köp men inte nu utan till våren. Nu ska allt bara grävas ner så att jag kan njuta av mer sensommarflor nästa säsong.
Från det ena till andra - hur ser du ut när du jobbar i trädgården? Jag ser ut!

 Jag blev så full i skratt då jag besökte en inredningsbloggares blogg häromdagen och hon hade lagt in en bild på sig när hon jobbade i trädgården. Jag säger bara en sak - vi kommer från helt skilda världar. Hon klädd i snyggtröjan från Ralph Lauren, jeans från Rag & Bone och stövlar från Hunter och toksnygga solglasögon. Jag i en gammal tröja som har sett sina bästa dagar, ärvda jobbyxor och gummistövlar som en gång i tiden var svarta och jag tror inte någon är intresserad av var de är köpta.

Hur ser du ut?

10 kommentarer:

 1. Vilken läcker kombination, solbruden, perukbusken och gräset! Snyggt! Impulsköp är väl helt OH att göra, om man bara har plats...det har inte jag och jag gör det ändå! Säter plantor där det ser tomt ut, och så nästa år kommer det två växter ihop...jaja!
  Dyra märkeskläder i trädgården? Låter dumt, tycker jag. Här blir det något nästan kasserat, framför allt bekvämt!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga färgklickar i rabatten och berukbusken - så härlig färg till allt det andra! Jag blir mer och mer förtjust i bladväxter i mörka purpufärger!
  Ja, det är lätt att impulsköpa när man väl hamnar i plantshopen. :)

  Trädgårdskläder ja, du skulle se mej - mina allra värsta kläder, men sååå jag trivs! Jag tycker du ser riktigt fin ut i dina!
  Ha en fin start på veckan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Det gräset är så vackert. Jag har det i stugan tyvärr kommer det lite sent där. Men är så vackert med de röda vipporna. Även med frost i.
  Valde en gång mellan en Perukbuske och ett svartplommon. Det blev svartplommon ångrar mig med facit i hand. Men man kanske kan byta upp sig när det är dax för rockad. Klädsel ja i helgen var det jobbarshortsen på. "Skällde" på mannen för jag tyckte han hade för snygg t shirt på. Det finns drivor av andra... De fina lyktorna verkar inte finnas längre. Spännande att du haft butik. Mycket snyggt i den gissar jag!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Här är det gamla slitna och väl använda kläder, just nu är de också fulla av färg. den solbruden gillar jag har fått en av grannen iår.
  Ha det gott
  kram Meta

  SvaraRadera
 5. Åh, dessa fantastiska solbrudar. Så snygga till gräset och perukbusken. Ska de få stå tillsammans? Eller ska de få stå tillsammans med kärleksört 'Matrona', Anisisop och Solahatt 'Magnus' á la Piet Oudolf:)??

  Hahaha, inte är jag direkt chic i mina trädgådskläder men jag tycker att dina arbetsbyxor är toksnygga. Önskar mig ett par själv.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ska få stå tillsammans i rabatten med Magnus, så det blir en riktig färgchock! Matronan ska nog också tids nog få plats!

   Radera
 6. Fina köp. Måste kolla om perukbuske skulle klara mitt klimat.
  Hur jag ser ut i trädgården... Ser ut är nog svar nog, men ofta nåt urtvättat som är lätt att röra sig i och ofta jordig på både knän och mage. Inga märkeskläder här inte.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Hei! Når det gjelder planter jeg har lyst på, har jeg ikke en begrensning annet enn plass. Hadde kjøpt akkurat de samme plantene. Parykkbusk har jeg kjøpt for første gang. Tror den skal få overvintre i kjelleren. Vet ikke hvor herdig den er her. Så den ikke får et vintersjokk
  Mine hageklær, tror jeg ikke gjør seg på bilder. Anne

  SvaraRadera
 8. Haha... jag har lika snyggbyxor som du! Makens ärvda blåställsbyxor - mycket praktiska med alla "snickarfickor" där sekatörer, etiketter, snören, handskar etc kan ligga. Trasiga gummistövlar som jag nu måste slänga, istället övertar jag barnens urvuxna. En gammal fleecetröja där dragkedjan inte fungerar...

  Ps. jag har också köpte ett Ferner Osten som jag satt i kruka och som jag hoppas överlever vintern!
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 9. Jag har också köpt en solbrud! Ja, tom två, oj, oj,oj, rödorange är inte den vanligaste färgen i min trädgård så vi får se om det går. Men det var otroligt snyggt i Drömparken!
  Jag tycker din trädgårdsoutfit ser snygg ut, jag har färgfläckiga byxor och illorangea plastskor :)
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja