onsdag 17 september 2014

Hösten gör sitt intåg!

Visst är det hösten som har gjort sitt intåg! Min pagodkornell börjar nu så smått skifta färg till en djupröd nyans och hur gärna jag inte vill höst ännu, så har jag ingen talan. Jag älskar hösten men inte just nu!

Kom på mig själv häromdagen att längta till våren då jag såg tidlösan i solen. En längtan till att få börja om med trädgårdssäsongen. Jag är på intet klar med tanken att min trädgård ska gå i vila, jag vill inte!

Jag tror faktiskt att murgrönan säger detsamma. Den gör allt för att inta min trädgård, vill verkligen bli insläppt, växer på med all kraft. Jag gör allt för att stoppa den, precis där den vill komma in är det verkligen inte lämpligt. Men jag har den dock gratis på andra sidan ån och där får den hållas tills jag är redo för den.

Även broklungörten skickar ut nya blad och lika mycket som jag gillar bladen ogillar jag faktiskt färgen på hennes blommor. Hon blommar samtidigt med olika nyanser av en rätt ful rosa och lila kulör på våren. Så jag njuter mer av henne nu än på våren så för den sakens skull kanske det är lika bra att det inte är vår, eller!

Däremot vintergrönans blomkulör gillar jag och den som jag, vill nog att säsongen fortfarande ska blomma vidare.

12 kommentarer:

 1. Så mycket fint som fortfarande växer och blommar i din trädgård, så förstår jag din ovilja mot hösten. Jag kan känna lite likadant. Det är alltid svårt med tiden från en årstid till en annan, ja, utom när det är vår och ska bli sommar - då är allt bara toppen! :)
  Vi får hoppas att värmen och solen håller i sej lite till...!
  Ha en härlig dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Oh, jag törs knappt skriva det, jag älskar ju den här årstiden, och sen blir det bara bättre och bättre (om det blir svinkallt och snöigt förstås) innan det vänder till våren.....sån tur att vi är olika, vi människor!
  Och lungörten älskar jag just för att den blommar med alla färger på en gång....!!!
  Där tyckte vi inte ett dugg samma, eller hur!
  Fast jag har fått en vit lungört nu som skall ut i landet snart! Från Monica Tjernhus fick jag den, den rara kompisen!
  Du har mycket fina växter som är vackra nu!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Ja, jag är nog benägen att hålla med Aggie - jag älskar den här årstiden! Däremot är jag inte så förtjust i vintern, men den oviljan har minskat sedan jag blev pensionär och inte behöver köra bil på hala vägar längre!
  Jag njuter så av alla fina höstfärger, av bär, frukt och inte minst svamp, som finns nu.
  Och sommar har vi ju verkligen haft i år...
  Ha det gott i höstsolen, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Tänkte faktiskt på det idag att det börjar byta färg här i rabatterna. rött och orange. Rätt fint men jag gillar det inte riktigt än vill ha karamellen kvar ett tag till.
  Kul med blomknoppar på murgrönan, det tar visst tio är innan de kommer. Hua jag får vänta ett tag till.
  Ha en fin dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 5. Jag vill också hålla i den här årstiden med näbbar och klor. Härliga dagar vi haft. Har faktiskt inte tänkt på hur murgrönans blommor ser ut. Jag hade inte kunnat göra en skiss om jag blivit ombedd. Mina sitter så högt upp att jag aldrig ser dem på nära håll. Vacker bild, jag fina bilder allihop.
  Men tänk så olika man kan tyckla om en växt. Lungörtens blomning i olika rosalila nyanser uppskattar jag verkligen. Kommer så tidigt och matchar krokusen så fint. Sen när bladverket växer till blir det väldigt kompakt och inte sällan blir det bladmögel också och mycket jobb med att klippa ner. Undantag en silverfärgad som jag skulle vilja ha mycket mer av, men den har börjat sprida sig.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 6. Nej, det får verkligen inte bli höst ännu på ett tag. Eller, rättare sagt, frost håll dig borta! Frostrisken är väl inte så påtaglig i dina trakter, men här vet man aldrig! I år har änglatrumpeten hur många knoppar som helst, och de vill jag se slå ut. Många är riktigt stora och själva blomman tittar ut ur sitt hölje, men det har stått still i flera dagar nu.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Tack snälla Merja!!! Vilka lovord så här en vanlig fredag! När jag tittar på mina gamla inlägg märker jag att övning ger färdighet när det gäller fotografering. Och kanske också att skriva. Inte för att jag skriver några längre inlägg men jag tror det är nyttig hjärngymnastik att tänka till när man skriver.
  Hösten kan gott få vänta lite även om jag ser fram emot ullungrönnen i höstskrud!
  Krya på dig, vi hörs!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Nu har jag läst om ditt inlägg och jag läste helt klart slarvigt första gången. Det står ju ganska klart vad dy tycker.om hösten.....Vi tycker samma!
  Och tack för tipsen om skräpposten. Jag har sett det där med att radera alla, men jag var rädd att trycka där, jag talar inte bloggerspråket så bra och var rädd att jag skulle radera alla rara, "vanliga" kommentarer också! Ska nog göra som du med det där OpenID....tack igen! Kramar
  Agneta

  SvaraRadera
 9. Det börjar så sakta att skifta till höstens färger även om vi har sommarvärme så är nätterna kalla.
  Ha en trevlig helg
  Bara att säga till så sätter jag på kaffet.
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Jo men jag börjar känna mig redo för höst. Lätt att säga så underbara dagar som det varit nu.
  Finväder och höst med sommarvärme. Sugen på helt andra färger än på våren.
  Nu vill jag ha plommonfärg, orange, brunt. Underbart med årstider!
  Hoppas Du får en fin septemberhelg.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 11. Och nu är det min tredje kommentar på ditt inlägg här!
  Måste berätta att det du skrev om att pricka för Registrerad användare – inkluderar OpenID, har fungerat ända sen igår, inte en skräpkommentar. Bara det att jag blev så ivrig igår att jag suddade bort alla snälla, vänliga kommentarer och det hände i samma sekund som jag såg att nu gör jag fel - det där med att ha lite för bråttom igen! Men, det verkar fungera och det är jag väldigt glad för.
  Nu bara jag måste undra, hur kan du sånt här? Är du så där riktigt duktig på bloggerspråket? Det är som så att jag förstår inte vad dom menar, nånsin....
  Men jag lärde mig väldigt mycket på det här! Tusen tack!
  Stor kram
  Agneta

  SvaraRadera
 12. Kommentar nr 4 från mig!!!
  Naturligtvis var jag INTE på Skräpposten, jag var kvar överst på Kommentarer och så var jag så glad i hågen och så drog jag på......men det är som sagt, jag i kubik! När jag gjorde precis som du sa, idag, när det hade kommit miljoners Skräppost sen igår, och jag tog och skärpte till mig, då fungerade det så klart jättebra! Tack så mycket! Det var guld värt, både det och att ställa om till Registrerad användare. Sedan vad det betyder på ickebloggerspråk, det förstår jag inte, men huvudsaken är att det blir smidigt. Och så gillar jag inte verifieringar, jag tycker inte om tillkrångligheter, eller vad det kan heta!
  Dom gånger jag prövar mig fram, som du säger att du gör, då försvinner alla bilder, eller all text eller så blir det nåt annat tok. Men det är väl samma där, jag vet att jag bör läsa allt osv, men där har jag inget tålamod!
  Tack för ditt engagemang! Det är det jag säger, det är en skara snälla och rara människor i den del av bloggvärlden där vi befinner oss!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja