söndag 5 april 2015

Narcisser!

Jag är så där barnsligt förtjust i narcisser och jag kan nog inte förklara varför men den gör mig himla glad.

Så när Blekingeplantan, handelsträdgården som är klart bäst här i Blekinge hade tagit hem litet olika sorter av narcissen, så var jag bara tvungen att göra en liten påsklåda. Den i mitten som ser ut som en vanlig påsklilja, är det inte. Utan den kommer att få en ljuvligt fin trumpet i orange. Mitt hjärta bara smälte när jag såg den.

Den här med aprikosrosa trumpet är inte dum den heller. Först är den litet blekt gul för att så småningom övergå i en rosa ton.

Vilket förhållande har du till narcisser? Tummen upp eller ner?

8 kommentarer:

 1. Narcisser är verkligen favoriter bland lökväxterna! Åh, den aprikosa var helt fantastisk!
  Ha en fortsatt skön påsk!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 2. Lustigt nog, så älskar jag pingstliljor men är inte så förtjust i påskliljor... Men med orange eller rosa "trumpet" gillar jag dem nog bättre!
  Din låda är ju alldeles underbart "vårig"!
  Ha en fortsatt fin påsk, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Jamen, vi köpte ju likadana påskliljor vill jag minnas, dom där som skulle bli aprikosrosagul......men var är mina? Dina har ju helt klart fått den färgen, men var är mina, dom tillhör nog dom som inte kommit ännu......Så vackert det var med förgätmigej till!
  Och så ser jag dina krokusar i förra eller förrförra inlägget, dom där ljuva små lila, det är sådana en granne (granne och granne, vi har ju inga grannar här på landet, men ett hus man går förbi när man går långt....) har i sin gräsmatta och som jag beundrar så varje år! Helt ljuvligt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Det var en verklig vårlåda du har. Får nog bli såna hos mig med den där eländiga sorken har ätit upp alla jag satte i höstas.
  Ha en fin fortsättning på påsken
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Hei! Jeg skjønner veldig godt at hjertet gjør et hopp av narcisser. Innmari fin vårkasse. Gir inspirasjon. Her har de så vidt begynt å dukke opp av jorda. Det er mye å glede seg til nå. Deilig! Klem Anne

  SvaraRadera
 6. Jeg er også utrolig glad i narcisser! Om våren passer jeg på å kjøpe noen fine som jeg planter i krukker utenfor inngangspartiet mitt. Senere blir de plantet i bed i hagen, og på den måten får jeg stadig nye sorter! Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 7. Tummen upp! Tycker de är jättesöta. Däremot har jag haft lite svårt för knallgula påskliljor som kommer i rabatten när påsken är förbi för länge sen, så jag föredrar dem i krukarrangemang så man får ta bort dem sen. Dina är jättefina!

  Jenny

  SvaraRadera
 8. Sagolikt vacker vårlåda och så fint hyacinten matchar huset och så den svagt aprikos trumpeten på det, suck...
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja