tisdag 7 januari 2014

Nostalgitripp

Idag bjuder jag på en nostalgitripp till mitt gamla hus. Så här i helgtider blir det en hel del ledig tid och jag satt häromdagen och gick igenom bilder från mitt förra hus. Kan konstatera att den trädgården var så romantisk, vilket inte min nuvarande trädgård ska bli.

 I den trädgården bestämde jag mig för en kryddträdgård i klassiska rutor omgärdad med buxbom. Bilden ovan är tagen i maj månad och den dagen fick vi en hagelskur som täckte marken vit.

 Nu var det så att örterna trivdes alldeles för bra och tog överhand. Till slut såg det bara skräpigt ut och jag fick tänka om, det skulle bli en rosenträdgård.
 Sagt och gjort, jag grävde och rensade, fyra olika färgrutor skulle det bli - vit, karmin, champagne och aprikos.


När jag hade rensat bort alla plantor och planterat några rosbuskar så såg det så här tomt ut. Det tog litet tid att fylla alla kvadraterna. Många av buxbomplantorna hade jag dessutom drivit upp själv från sticklingar, så det såg litet glest ut. Tyvärr så bodde jag inte kvar och fick se hur rosenträdgården artade sig och vet inte ens om den finns kvar men jag hade inte tackat nej till alla dessa plantor av buxbom idag. De hade jag behövt till min nuvarande trädgård, som en grön stomme.

8 kommentarer:

 1. Vilket fint hus och vilken ljuvlig trädgård! Trädgården passar verkligen huset. Jag förstår att du är sugen på all den fina buxbomen. Hoppas verkligen att de nya ägarna uppskattar och sköter om det väl.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 2. Ditt gamla hus var verkligen fint! och vilken trädgård! Jättestor dessutom...
  Men ditt nuvarande hus och trädgård är också jättefint - det ser man ju redan!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Such a beautiful place and wonderful garden
  Greetings

  SvaraRadera
 4. Vilket fantastiskt trädgårdsrum! Kan tro att du skulle vilja ha haft buxbom plantorna med dig. Jag hade gärna haft hela planteringen:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Oh, ja, jag minns väl ditt gamla hus och den fina trädgården. Men det är ju så fint där ni bor nu. Mellanlandade ni inte nästan i en stadslägenhet däremellan?
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Men varför i hela världen flyttade du ifrån den fina trädgården?! Jaja, du hade väl dina skäl och du kan säkert få till den nya trädgården också, du är ju på god väg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Hei! Så vakker hage du har skapt. Anne

  SvaraRadera
 8. Det var en mycket fin trädgård du lämnade!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja