måndag 27 januari 2014

Gynnare att vara rädd om - nyckelpigans larv!

Känner du igen den här lilla gynnaren? En liten glupsk rackare som du ska vara rädd om, om du hittar den i din trädgård - nyckelpigans larv!

Den äter den här lilla saken både till frukost, lunch och middag och en annan till mellanmål. Om jag hittar larven i min trädgård brukar jag se till att flytta den till ställen där lössen trivs, sen sköter naturen resten. De är himla effektiva.


5 kommentarer:

 1. Jag känner inte igen larven, men nu kanske jag får syn på den! Det är ju det allra bästa att utnyttja naturens eget bekämpningsmedel!
  Tack för tipset!
  Skönt att vila blicken på blommande rosor idag. Här yr snön utanför fönstren - mera vinter på gång!!!

  Ha en fin måndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Den tror jag aldrig att jag har sett, men nu skall jag kolla noga så jag inte tar död på den. Här finns inte mycket nyckelpigor, kanske därför jag inte heller ser larverna.
  Ha en fin dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Så bra! Mig veterligt, har jag aldrig sett en sådan, men nu ska jag titta efter dom! Det är ju lättare att flytta en larv än en färdig nyckelpiga...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Hade ingen aning om att nyckelpigans larv ser ut så. Tror faktiskt aldrig att jag sett någon heller. Konstigt kan man ju tycka.Tack för superbra info!!!

  Ja, nu är vi så trötta på det grå att "hälften kunde vara nock" som man säger på ren skånska. Här är det dock alldeles vitt just nu...

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 5. Läcker bild på bladlössen!!!
  Visste inte att det var en piglarv, då får man vara rädd om dom.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja