tisdag 22 april 2014

Porslinstulpan från Visby botaniska

Hela påsken firade mannen min och jag på Gotland. Gotland bjöd på härliga soliga och varma dagar. Dock var det litet kyligare i Visby dagen vi besökte botaniska trädgården. Där hittade jag den här fina tulpanen - porslinstulpanen 'Tulipa polychróma'. Den var faktiskt vackrare i verkligheten än på bild.

Här hemma hade de botaniska tulpanerna öppnat sig...

och pingstliljorna.


Den grå klockliljan hade också gått från knopp till blomma och den får verkligen tummen upp för mig. Stadiga, gracila stjälkar och vackert grålila blomma med en blekgul kjol - riktigt fin.

Det hade också dykt upp en ny variant av gullvivan hos mig. Jag har nämligen både gula och röda, det här är någon blandning av dessa två. Den får också tummen upp av mig.

Tänk jag ser alltid min trädgård med nya ögon då jag har varit ifrån den en stund. Vad vore livet utan trädgård - litet fattigare tror jag!

10 kommentarer:

 1. Hemmablind kallas det visst och så är det. Kolonin är ett bra sätt att se den ny varje gång jag kommer dit. På tal om ont
  Jag har fått veta att jag har en ryggskada som inte går att göra något åt för jag har Fibromyalgi och det gör att man inta kan frigöra muskler och operera utan att jag får mera värk.Så då vill läkaren inte operera. Nu får jag leva så gott det går med detta och jobba på med att stärka de små musklerna runt skadan.
  Önskar dig en fin och skön vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tänkte på det när du bodde i lägenhet ett slag, hur ska hon klara sig utan trädgård? Och det gick ju inte...
  Det har tydligen varit sommarvarmt i hela landet i påsk - vilken tur!
  Visbys botaniska trädgård har vi också besökt, fast det var ett tag sedan!
  Ha det gott i vårvärmen, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. 'Vad härligt! Klockliljan var väldigt vacker! Njut av våren!

  SvaraRadera
 4. Hvor er den sød den lille procelænstulipan.

  SvaraRadera
 5. Otänkbart tror jag. Livet utan trädgård alltså. Porslinstulpanen ser söt ut, bra med låga tulpaner, för då är det inte lika mycket som ska vissna ner och som man ska försöka dölja med andra växter. Jag älskar mina blommande tulpaner men jag är inte alls lika entusiastisk när de har blommat över.
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Så trevligt med en Gotlandstur. Det var många år sedan jag var där.

  Livet utan trädgård. Det kan jag inte ens tänka mig. Så läcker den är, den lilla porslinstulpanen. Gullvivan är ju också helt ljuvlig.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 7. Vid denna tiden behöver man bara vara borta en dag eller två för att upptäcka nya saker och konstatera hur mycket det har vuxit på den korta tiden. Din botaniska tulpan har du verkligen fotat läckert!
  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fotot får jag ge berömmet till mannen min, som har fotat alla bilder förutom på porslinstulpanen som är tagen med mobilen.

   Radera
 8. Hej igen!
  Jag har bara koll på statistiken "bakom kulisserna", men vill man sätta in en offentlig besöksräknare antar jag att man googlar upp en sida med gratisräknare och lägger in den med hjälp av html-kod.
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Fina blommor. Underbart fotograferat!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja