tisdag 8 april 2014

Trestegsrockad!


Det här med plantering är i bland ett kapitel för sig. I helgen skulle ju bokhäck planteras framför trädäcket. Problemet var att där fanns en rabatt redan eller rättare sagt en barnkammare för en salig blandning av växter - en japansk lönn, olika slags gräs, funkior, en pion, hasselört  och en massa lök från diverse julgrupper. Japanska lönnen fick flytta in i en kruka och där ska den få husera året om och jag hade inte hjärta att kassera uppgrävda lökar utan vissa av dem fick en tillfällig plantering i krukan.

Övriga växter skulle det hittas en ny plats till. Visst hittade jag nya platser men problemet var att där stod redan något annat. Det innebar ju i sin tur att jag var tvungen att flytta på dem först. Så här har det blivit en riktig trestegsrockad och de som inte har fått nya planteringar är nu krukade istället.

 Så nu står den då där, bokhäcken med sina pinniga krokiga ben och ser inte riktigt klok ut men i min fantasi är den fantastisk fin, tät och grön. Nu ska jag bara bestämma mig för en marktäckare och till hösten ska här planteras lök.

9 kommentarer:

 1. Det finns väldigt få projekt som är små....alltid en massa "kringjobb". Fint blev det i alla fall.! Skymtar jag ett "hål" i ditt trädäck också där bakom bokplantorna?

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 2. Ja, att ha trädgård innebär en ständig förändring år från år, det är då ett som är säkert! Den pinniga häcken blir säkert jättefin så småningom!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Ja skrattar, gissa om man känner igen sig i det här med växter och lökar lite huller om buller och man springer runt med krukor och vet inte riktigt ut eller in.....Hursomhelst så ser häcken jättebra ut, gissa om det kommer att bli fint!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Haha, jag säger som Aggie, visst känner man igen sig! Vår trädgård är ju också ganska liten och ibland kommer man hem med något man inte kunde låta bli att köpa, men man har ingen plats till det...då blir det ett flyttande!
  Det blev ju i alla fall snyggt och prydligt och en mer ombonad altan nu!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. det där låter bekant. tur att det finns krukor att ta till. När värmen kommer hit kommer jag att ha samma dilemma hos mig.
  Ha en fin morgondag
  kram Meta

  SvaraRadera
 6. Oj, så snyggt ditt däck blir med både levande väggar och staket. Anar jag en plantering i däcker också...

  Ibland blir det riktig växtcirkus, särskilt på hösten. Då är det mycket osm åker runt, varv efter varv.

  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Låter bekant! Krukor är bra!

  SvaraRadera
 8. Vilken jättemysig blogg och fin trädgård! Jag lägger till mig som följare direkt!

  SvaraRadera
 9. Fantasi måste man ha när man har trädgård. Och tålamod. Och kanske lite tjurighet också. Det brukar hjälpa!
  Hoppas du blir nöjd med din hassel, även om det inte var "rätt"...

  Ser att du har rödsippa. Så avis.

  Lägger till mig som följare på Bloglovin. Missade det sist jag var här på besök :)

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja