torsdag 17 juli 2014

Entrén under året som gått!

Soliga högsommardag! Så här ser entrén ut precis just nu och jag tänkte faktiskt göra en liten tillbakablick på entréåret som gått...

och vi förflyttar oss framåt i tiden eller egentligen tillbaka, tillbaka till september 2013 och ser att rabatten till höger är något mindre och plattare. Kronorna på klotkörsbären något mindre och spännbandet har flyttat på sig.

September övergår i november 2013 och här har gräset vissnat vid husvinkeln och det är ett helt annat ljus.

Januari 2014 kom med snö som låg någon dag och jag passade på att fota, annars hade vi en väldigt snöfattig vinter. Visst är det konstigt att se vinterbilder mitt i högsommarvärmen!

Mars 2014 och trädgårdsåret börjar. Denna härliga tid av väntan! 

Väntan på att det ska börja spira ordentligt och sköna maj är väl den månad som i alla fall jag längtar mest efter. Apeln till vänster i bild blommar som en tok, hela trädkronan är vit som snö...

och här är vi nu som sagt, i en solig högsommardag mitt i juli 2014 igen. Elefantgräset har vuxit på rejält i höjd sedan maj.
Konstigt att göra en uppsummering av trädgården just nu, kanske du tycker men jag kände helt enkelt för det. Precis just nu, inte i höst eller i slutet av året, utan precis just nu!

I helgen ska jag hämta hem litet växter, bland annat marktäckare till rabatten till höger. Återkommer!

2 kommentarer:

  1. Jätteroligt att se före-och-efter-bilder! Man ser verkligen utvecklingen och det spelar ju ingen roll när man gör dem!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  2. Hei! Du har så fint inngangsparti. Morsomt å se utviklingen! ha det godt! Anne

    SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja