fredag 11 juli 2014

Naturens nycker!

Ibland får växter för sig att växa precis var de vill. Här är det, vad jag tror min strutbräken (Matteuccia struthiopteris) som bestämt sig att växa i den stenlagda gången. Inte så konstigt kanske då den sprider sig med hjälp av sporer och här är det både skugga och litet fukt men trångt.

 Min jätteprästkrage (Leucanthemum x superbum) har fått två ögon, vad som gör detta vet jag inte och ...

än värre är rudbeckian 'Magnus' (Echinacea purpurea) som har tre.

Min julros (Helleborus niger) blommar mitt i högsommaren, inte med många blommor men ändå. Den brukar vanligtvis blomma hos mig i december/januari men så är det i naturen, den gör som den vill.

Önskar dig en fin helg!

9 kommentarer:

 1. Ja, naturen spelar en spratt ibland, men det är ju en del av charmen!
  Lite svalare idag - skönt!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jag gillar naturens alla konstiga nycker. Speciellt de som sprider sig både hit och dit.Min julros har också flera knoppar såg jag i går.
  Önskar dig en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Att växter sprider sej och och dyker upp lite här och där visste jag och har märkt även på torpet, men detta med både två och tre ögon! Märkligt! Undrar hur det blir när ex. rudbeckian slår ut....!
  Julros också - mitt i sommaren! Men min julkaktus har feta knoppar och står på balkongen, kanske blir det blomning där på sensommaren...?
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Tycker dina små strutbräken mellan stenarna är så söta. Får de stå kvar?
  Önskar dig trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den får stå kvar och gärna föröka sig. Den har placerat sig perfekt i en skugghörna.

   Radera
 5. Heja naturen! Mycket uppiggande med lite konstigheter i trädgården, mina julrosor blommade också förra sommaren, skoj. Bara inte den "riktiga" blomningen uteblir?!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt när allt inte bara är likadant och man får bli lite överraskad. Gillar dina bilder! :)

  SvaraRadera
 7. Så det kan bli!
  Har en ros som tidigare år haft en rosenknopp mitt i den utslagna rosen, men i år är det första året som den blommar normalt.
  Har inte lagt märke till förut att du har röda stuprör/hängrännor och plåtar! snyggt!!
  Hoppas du får fortsätta att njuta av värmen,
  Mariana

  SvaraRadera
 8. "UNICEF har bekräftat att minst 35 barn i Gaza har dödats i luftanfall, och minst 269 har skadats. Det har också rapporterats att flera israeliska barn skadats på grund av raketattacker. 25 000 barn är i akut behov av psykosocialt stöd i Gaza." Unicef, Sverige.
  Det här var några dagar sen, situationen är ännu värre nu då man säger att det är runt 200 döda. Det här är inte ett krig. Hade det varit ett krig hade det varit två arméer mot varandra. Det här är en militärmakt (Israel) mot ett folk som inte har en chans att försvara sig - palestinierna.
  Det kanske kan kännas som att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.
  Min vän har formulerat ett mail som hon har skickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.
  Tack!
  http://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja