fredag 14 augusti 2015

Solhatt - Echinacea 'Cheyenne spirit'

Nej, det här går inte! Det här blev alldeles fel! Visst lovar den gott solhatten 'Cheyenne spirit' i förstadiet, litet rosatonade kronblad.

 Sen utvecklas den mer och mer och kulören lutar mer åt bränd ockra...


med litet lätt uppåtböjda kronblad. I det här stadiet är det en klar vinnare och ska absolut få stanna i min trädgård...

men så händer något och nu så vet jag inte riktigt om den får stanna.

 Den börjar alltmer anta tonen av en tomat. Så samma planta kommer att ha blommor i rosa, orange och tomatrött samtidigt!

Hoppsan, hur gick det till? Vad var det som hände? Från att säga aldrig aldrig orange och rött i min trädgård till detta här. Måste ha varit förra årets varma väder som fick det att slå runt i mitt huvud, när jag köpte hela tre exemplar av den!

Fast det kanske löser sig alldeles naturligt och den går samma öde till mötes som de övriga två gjorde i vintras - de dog!

13 kommentarer:

 1. Men vad konstigt! Jag som älskar rosa tyckte ju att början var bäst...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ha, jag gillar alla stadier av den! Jättefin, tycker jag, kul med färgskiftningar. Jag ska köpa mig en ny rudbeckia, men jag går direkt på tomatfärgen: "Tomate Soup"! Men de är tydligen känsliga, mina dog efter 2 år.
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Men åh, vilken märklig blomma, som ändrar färg så! Jag förstår om du är chockad! Det började ju så bra! :)
  Nåja, jag är inte heller så förtjust i rött och orange i min trädgård, men en torpträdgård kanske tål lite mera,
  Härligt ändå att iaktta färgskiftningarn!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Det r inte alltid man vet vad naturen har att bjuda på. lite spratt kan man väl tåla, som min rosa vallmo som var klar röd. hihi
  Ha det gott och njut av den så länge det varar( jag gillar sånt som förändras)
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Den skulle jag haft i min rabatt!! Varför hittade jag inte den?
  Super snygg.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Högst opålitlig! Jag tycker faktiskt att den ser fin ut i alla stadierna! Men, jag är också rädd att den inte klarar vintern, solhattarna är opålitliga. På flera sätt!
  Jag gödslar inget på sommaren, jag tror att vatten är mycket viktigare än gödsel. Men jag har ju lerjord och den är inte mager precis.
  Trevlig helg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Fin i sina olika stadier men kanske inte alla samtidigt.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 8. Det var ju märkligt! Man kan ju inte ana när man ser den rosa att den snart ska bli orange. Kul ibland med det otippade, förutsatt att det passar där den står.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Ja, dessa solhattar! Är det inte det ena så är det det andra :) och som du vet kämpar jag och mina sohattar för att överleva överhuvudtaget (tack för tips hos mig -ska nu flytta några och pröva ett torrare ställe). Jag tycker nog att din är fin trots allt -det är ju ändå en solhatt och de är häftiga tycker jag oavsett färg....och så var det detta med aldrig - komihåg att vi blir klokare med åren och vem vet, vi kanske behöver vidga våra färgvyer. Nästa år blir det både ringblommor och krasse i gult och orange hos mig!
  Kram på dig finaste vännen
  Cathrine

  SvaraRadera
 10. Ja, dessa solhattar! Är det inte det ena så är det det andra :) och som du vet kämpar jag och mina sohattar för att överleva överhuvudtaget (tack för tips hos mig -ska nu flytta några och pröva ett torrare ställe). Jag tycker nog att din är fin trots allt -det är ju ändå en solhatt och de är häftiga tycker jag oavsett färg....och så var det detta med aldrig - komihåg att vi blir klokare med åren och vem vet, vi kanske behöver vidga våra färgvyer. Nästa år blir det både ringblommor och krasse i gult och orange hos mig!
  Kram på dig finaste vännen
  Cathrine

  SvaraRadera
 11. Vilken rolig! Den är som en kameleont nästan. Tänk att den kan ändra färg så mycket! Väldigt läcker, springer jag på en så får det bli en, den saken är klar!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Vad många fina varianter du har!!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 13. Hei!
  Du kan da ikke kaste den. Den er vakker. Kanskje du endrer smaken enda mer neste år?
  Klem Anne

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja