torsdag 25 juni 2015

Rabatt!

Den här rabatten gjordes i ordning 2013 och det planterades tre klotkörsbär och allehanda perenner. Sten sattes som en avdelare mellan gräset och rabatten. Jag visade utvecklingen av rabatten i fjol men tycker det är så roligt att se hur saker och ting förändras, därför visar jag den igen.

Förra sommaren tyckte jag att den behövde breddas och då fick mannen min ta upp all storgatsten som var mellan rabatt och gräs, lägga en gång och sätta tillbaka storgatstenen. Den här gången mellan själva gången och gräset. Jag planterade även lavendel som är tänkt att bilda häck så småningom. Rudbeckian flyttades och in kom gräs istället.

Det här är en dagsfärsk bild från arla morgon. Lavendeln börjar arta sig fint, trots den regniga vintern som gick. Nu ska här kompletteras med marktäckare och jag provar just nu silverarvet, tror den kan ljusa upp litet grann.

Titta också på hostan - jag skrev ju förra året att jag var tvungen att dela litet plantor. De två mindre plantorna var en stor förra hösten, nu något mindre men snart lika stora som de övriga. Lavendeln kommer snart att växa ihop till en häck, nästa år tror jag den har blivit riktigt tät.

Jag tror det blir riktigt bra och jag tror den ska få leva vidare i den här skruden ett tag till!

14 kommentarer:

 1. Åh, vilken härlig rabatt du har nu! Stäppsalvian och lavendeln är underbara och Hostan har verkligen utvecklats! Så jättefint det är och vilken lycka att ha flera plantor av samma sort!
  Oj, så fint det är!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jätte snyggt i din rabatt!! Fint med många av samma sort!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Hur fint som helst! Din lavendel ser jättefin ut och hostorna verkar trivas där i solen. Stäppsalvian är också jättefin. Min stäppsalvia är jätteklen. Det är sniglarna och den blöta vinterns fel, tror jag.

  Ha en riktigt skön helg!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 4. Åå vad fint, gillar variationen i växtsätt. Vad kul det är när man får till det!/ Anna

  SvaraRadera
 5. Verkligen så himla fint! Du har lyckats åstadkomma det som jag också skulle vilja ha i min trädgård, växter med lite mer strukur och stadighet, Dina stäppsalvior är jättefina. Egentligen skulle jag vilja byta ut mina stjärnflockor och bolltistlar med just stäppsalvia! Nu har jag i alla fall satt några salvior mellan mina perenner så jag hoppas att de växer på sig.

  En riktigt härligt helg till dig och tack för dina uppmuntrande ord hos mig - du hjälper mig att se saker och ting från den positiva sidan! :)
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 6. Jättefin rabatt, så luftig och jättesnygg. Gillar när det är sjok av samma växt.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Hei! Dette er utrolig fint. Så god du er til å sette planter og farger sammen.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 8. Så fint och enhetligt! Jag beundrar din förmåga att skapa rabatter och hålla dig till ett tema, det kan inte jag...
  Roligt att se hur mycket det växer på ett år!
  Rena sommaren här idag, 24 grader, sol och vindstilla! Härligt!
  Må så gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 9. vilken vacker och fräsch rabatt du fått till det. Hosta är allt en bra växt att ha i rabatterna men även i kruka och fylla ut med finns ju i många fina kombinationer.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Hur fint som helst! Vi har precis bytt ut lavendel i år. Den var alldeles för grov efter ca 20 år och tog över för mycket trots ansning.
  Provar en lite spädare sort nu. Kan nog bli fint att ljusa upp lite med silverarv. Spännande att se före och efter bilder tycker jag.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 11. Superfint! Ändra inte på något!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 12. Ser verkligen fint ut.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 13. Så roligt att se hur rabatten förändras. Det händer ju hela tiden. En del ändringar gör man själv och andra blir ändå.
  Rabatten är jättefin både nu och tidigare!

  Kram Agneta

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja