söndag 7 juni 2015

Sommarblommor!

I år har jag valt en litet mer romantisk ådra i min lilla låda som välkomnar gästerna. Jag är ju annars inte så värst romantisk av mig men någonstans måste lite romantik få komma fram.

Dubbel flitig lisa, purpurfärgad ipomoea batata (sötpotatis)...

och purpursporre.

Om några veckor så är den nog riktigt fin, just nu ser det lite ynkligt ut och ni ser att jag t o m har rosa mot den röda husväggen, tycker faktiskt att det funkar. Tror dock att det finns en del av er som tycker det är fasligt fult!

11 kommentarer:

 1. Så fint den där sötpotatisen hade jag alltid då vi bodde i Dalarn. Tröttande nog för inte en gång jag köpt den sen jag kom hit. Kikade faktiskt på den i går men..... det går visst bra med rosa mot rött då är det sämre med gult till enligt mig
  Ha nu en skön vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Hei Merja!
  Kjempefin velkomst. Den purpurrøde ipomoea har jeg for første gang i år. Det skal bli spennende å se hvordan den utvikler seg. Kjøpte også en med limegønne blader.
  Her blåser det som bare det, begynner å bli ganske trøtt av det.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 3. Du gör alldeles rätt i att följa ditt hjärta. Det finns nog en romantisk ådra i oss alla som måste få komma ut ibland. Och så länge man själv tycker att något är fint så finns det inget fult! Jag tycker att din låda är ljuvlig! Stod och höll i en sötpotatis igår - får nog åka tillbaka och köpa en :)

  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 4. Kommer att bli jättefint!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Rött och rosa...brukar väl fungera? Jag har knappt tänkt på sommarblommor än för det är så blåsigt och svalt. När koftan hamnar på hängaren är det dags, det dröjer nog några dar än tyvärr :(

  SvaraRadera
 6. Härlig låda! Har också valt den färgskalan i korgarna på min cykel och vid bakre entrén. Är rädd att tobaksplantorna som jag valde kommer att blåsa sönder och har funderat på vad jag skulle kunne välja istället. Purpursporren kanske är lite tåligare...
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. så mycket fint du har i din låda! Den dubbla flitiga Lisa är en favorit hos mej, men har inte fått tag i någon i år, annars brukar jag också ha en sån! Tacksam, som blommar hela sommaren.
  Fint med mörkare blad också till det ljuvligt rosa!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Purpursporre var en angenäm nyhet för mig, så jättesöt, jag tycker om rosa blommor! Och det där med att det skulle vara fel med rosa mot rött hus det har jag inte det minsta problem med......med blommor blir det liksom inte fel, men det är jag det!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Så vakkert og sommerlig du har det hos deg nå. Et herlig syn!

  God uke til deg.
  Jannicke

  SvaraRadera
 10. Själv älskar jag romantiskt, kan inte leva utan rosa. Jag har falurött hus och tycker faktiskt inte att det gör något med rosa blommor framför. Dina är jättefina!!!

  SvaraRadera
 11. Nog skulle man känna sig välkommen, om man möttes av en sådan blomlåda! Så vacker den lilla purpursporren är, och så fint den gör sig mot de mörka bladen på sötpotatisen! Och det är jättefint mot det röda huset, tycker jag!
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja