torsdag 27 februari 2014

Jag satte en del lök i krukor i höstas som nu börjar att titta upp. Här är det tulpanerna Triumph Shirley och Nigeria som tittar upp...

Bild från crocus.co.uk
 tänkte mig att det skulle se ut ungefär så här i krukan.

I en annan kruka så har jag satt lök av tulpanen Oviedo och...

Bild från flora-images
och den blommar så här fint. Nu får jag verkligen hoppas att jag inte tog in dem i källaren för tidigt utan att de fick sin köldperiod utomhus. Konstaterade nämligen att mina krokusar inte blommade utan producerade bara en massa blad, så de hade nog stått alldeles för varmt och fått för litet kyla. Ja, det är bara att vänta och se.

8 kommentarer:

 1. Vilken bra idé att sätta lökarna i krukor! Vilka superfina sorter du har hittat! Helt underbara alla!
  Själv ska jag snart plantera om mina pelargoner i torpköket! Det är hög tid!
  Ha en fin torsdag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Hei! Det kommer til å bli kjempefint. Tenkte jeg skulle grave opp noen klumper med snøklokker og sette dem i krukker på trappa. Det fine med krukker er at man kan flytte rundt på dem. Ha en fin dag! Anne

  SvaraRadera
 3. Så fint det kommer att bli!

  Det där med tulpaner i kruka har jag inte provat på ännu. Har fått för mig att det inte skulle gå då jag inte har någonstans att gräva ner krukorna över vintern. Men till hösten ska jag prova. Då får de först stå ute och sen sätter jag in dem i förrådet. krokusar har jag däremot satt i en stor trätunna.....än är det bara en som blommar.

  Tack för tipset angående planteringshål i trädäcket. Det har jag inte tänkt på! Men det är ju ganska enkelt att ta bort den västa snön tänker jag.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 4. Hur läckert som helst! Vilka krukor det kommer att bli, men vad gör du med lökarna när de blommat över?

  Ha en fin kväll
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag låter dem vissna ner och planterar ut. Tulpanlökarna behandlar jag ibland som ettåringar beroende på hur de ser ut. Annars gräver jag ner allt och de som tittar upp nästa säsong, tittar upp.

   Radera
 5. Vilka läckra färger du valt! Skall bli roligt att se sedan. Jag bar ut mina krukor idag. och det hade kommit ganska bra så nu hoppas jag att det blir bra fortsättningsvis också!
  Och du, putsa fönster, no no no no, det är bara så no no. Det finns så mycket bättre och roligare saker att göra!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Menar du, att dom krukorna har stått ute hela vintern? Det trodde jag inte att lökar tålde, om dom inte var nere i marken...
  Hoppas att det blir lika fint som på bilderna, det var ju riktigt läckert!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. De stod ute t o m december men jag tror tiden var litet för kort, kanske skulle haft dem ute till januari. Man kan gräva ner krukorna i jorden och ta upp dem t ex i januari men mina stod ute som de var.

   Radera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja