måndag 3 mars 2014

Trädgårdsprojekt!

Året efter vi flyttat in påbörjade vi (läs mannen min) det första utomhusprojektet - nämligen ett trädäck. Vi tyckte att hushörnan var som gjord för ett däck.

Här fanns endast en gräsmatta, en liten triangel av sjösten som var avsatt som sittplats och en stensatt gång mot dörren. Den stensatta gången var det enda som jag tyckte var synd att rasera men tvunget och stenen tog vi tillvara.

Här är det handkraft och skottkärra som gäller. Inga monstergrävare kommer innanför tomten, det är mannen min väldigt bestämd med och jag är egentligen glad för det. Tänk vad tunga maskiner kan förstöra jorden men samtidigt är jag litet rädd om mannen min.

Så här ser det ut nu. Trädäcket är klart och ny gång är lagd. Däcket är behandlat med Sioo och ska behålla den fina ljusa färgen. Nu är det bara att fortsätta - jag planerar att plantera en bokhäck till höger om trappsteget. En häck som ska bilda vägg längs med däcket, tror det kan bli bra.

9 kommentarer:

 1. Vilket jättefint trädäck och så användbart! Snyggt också med spaljén i anslutning till däcket! Ramar in så fint! Vilken jättefin trädgård ni har!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ser jätte fint ut! Fint hus!! Vi behandlade också vårt trädäck med sioo och hoppas att det håller vad de lovar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Oj vad snyggt det blev! Och jag tror en häck blir super.

  Kikade i inlägget nedan, kul att se att det är fler som odlar tulpaner i kruka. Har du gjort det förr, och har det lyckats bra då? Jag provar för första gången i år, och har fått upp ganska mycket blad redan. Är lite orolig nu att det bara kommer bli blad och inga blommor?

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Det är klart att det ska vara ett trädäck där, förstår inte att inte förra husägaren såg det!
  Det ser så inbjudande ut med väggar på sidorna kring en altan!
  Och vilken snygg spaljé!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt och trivsamt!!! Fint med stengången till - säger jag som också trädäck och gångar av smågatsten:).

  Perennerna i kruka gör jag ingenting med på vintern. Det står ute och jag täcker dem inte. Jag har dock stora krukor vilket jag tror är viktigt. Efter att jag sett din kommentar uppdaterade jag min text. Tack!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 6. Snyggt, passar perfekt där!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Vad snyggt!! du hade helt rätt att platsen var som gjord för ett däck.
  Maskiner förstör mer än vad dom hjälper till med tycker jag men inte maken.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Så jättefint det blev och knotten (så kallar vi stenen här) blev ju väldigt vackert lagd! Och lite bok/avenbok kommer att bli jättehärligt intill! Det är så vackra färger ihop, huset och däcket. Och Sioo måste jag läsa på om och höra vidare hur det håller sig.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Ja, det däcket ser verkligen självklart ut och så välgjort! Snyggt!

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja