måndag 25 augusti 2014

Ny rabatt!

Rosenöga Coreopsis 'Ruby Red'
Riktigt fint väder hade vi i helgen och jag var ute och grävde upp och flyttade perenner, buskar och ett träd. Ytterligare en rabatt har blivit till eller utökats, får jag väl säga. En perfekt tid för ommöblering i trädgården!

Intill vår garagevägg hade de tidigare ägarna grävt en smal rabatt. Du kan ana den, den ljusare delen till vänster ca 40 cm och intill den växte gräset. Den smala remsan har fått agera som uppsamlingsrabatt, där jag grävt ner pioner som poppat upp litet varstans i trädgården.

När jag grävde bort gräsmattan så fanns där gott om rötter men också massor av larver av ollonborren som du ser på bilden och larver av trädgårdsborren. Totalt blev det nog 40-tal larver som jag bjöd traktens fåglar på.


Egentligen skulle jag vilja fylla den här rabatten med någon sorts bladväxt t ex funkia men istället får den agera rabatt för uppgrävda växter som jag inte har plats för någon annanstans men det får bli en kortvarig lösning. Pionerna lever nog på lånad tid och garaget förhoppningsvis! Skulle gärna vilja ha ett orangeri där istället. Vi får väl se hur det blir med deras vara eller icke vara i trädgården.

Nyplanterade rabatter som består av uppgrävda växter är oftast ingen vacker syn, eftersom jag oftast klipper bort en hel del av bladmassan för att underlätta för växten men vi får väl se hur den ser ut nästa år. Som du ser finns här fortfarande planteringsyta kvar.

5 kommentarer:

 1. Se där, nu har du skaffat en varmröd blomma, som du planerade! Verkligen en underbar färg!
  Ny (eller förstorad) rabatt, så härligt! Man borde alltid ha en "tom" rabatt att sätta allt "överblivet" i...
  Men tyvärr har de en förmåga att fyllas med nya växter, som man bara måste ha!
  Och trädgården är ju i ständig förändring!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Så fin den är! Jag har också gått och sneglat på vad jag borde göra om, vi får se vad som verkställs också. Och vem vill inte ha ett orangeri ...

  /Jenny

  SvaraRadera
 3. Men du så duktig du varit. Verkligen spännande att se vad du petat ner för "kvastar" Kan ana en del men jag är nyfiken till våren blir roligare så.
  Ha det så gott
  kram Meta

  SvaraRadera
 4. Härlig färg på rosenögat och gott att ha ett ställe för bra-att-ha-växter. Jag har en stor sandlåda där de sparas i krukor, men det blir merjobb i form av vattning. Fördelar finns också.
  Ha det så gott i veckan
  Anette

  SvaraRadera
 5. Pioner som "poppar opp" låter trevligt, klart de behöver en chans att visa vad de går för! Det kommer säkert inte att se lika glest ut nästa höst. Om det beror på att allt vuxit till sig eller att där flyttat in fler... :)

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja