lördag 17 januari 2015

Stads- och trädgårdsrunda!

Det känns som en evighet sedan jag tog mig en runda på stan. Bara att strosa runt, ta en fika, gå runt i butiker på ett lite avslappat sätt. Idag blev det dock av och litet shoppade jag också. Bland annat denna söta lilla munblåsta vas av Ebba von Wachenfeldt...

perfekt till en stickling av murgrönan. Vi har haft det så mörkt, blåsigt och blött här i Blekinge de senaste veckorna så det har inte blivit några trädgårdsrundor heller. Idag sken dock solen och termometern visade plus 7 grader vilket lockade ut mig i trädgården. Konstaterar att många vårlökar är ivriga att titta upp men de får nog lugna sig litet till, vi ska tydligen få det kyligare.

Fast det är riktig vårkänsla i luften men vi är bara inne i januari än, så jag får nog stilla mig men en flyktig tanke for igenom knoppen - trädgårdsstädning - men nej, det är för tidigt.

11 kommentarer:

 1. En sån stadsrunda låter härligt! Det skulle jag också vilja göra framöver! Bara strosa runt och fika lite....!
  Vilken jättevacker vas du hittade och så perfekt med sticklingen i!
  Härligt med tulpaner också - de ger en alltid lite vårkänsla! Jodå, vårlökarna börjar att titta upp lite här också, men ännu är det nog lite tidigt! Det kan komma vargavinter ännu! Brrrrr!

  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så vacker den första bilden är. Njuter av dina bilder idag de sänder bud om vår. det är bara 64 dagar kvar hörde jag
  Ha en skön söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Vilken liten söt vas du hittade! Ja, även här kändes det som vår idag, solen strålade och det kändes riktigt att den värmde! Och äntligen har det slutat blåsa så förfärligt!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Ja, en tur på stan och en runda i trädgården var allt för länge sedan för mig med. Regnet, slasket, halkan och mörkret har gjort att jag knappt sticker ut huvudet på helgerna. Borde kanske ta mig en tur runt huset i alla fall och se om mina vårlökar kikar upp. Vilket jag i och för sig hoppas att de inte har gjort. Det är ju trots allt vinter. Murgröna är så fint i sin enkelhet - jag får nog ta in en liten stickling tror jag bestämt!
  Tack för dina värmande ord hos mig, jag har ett litet svar till dig där.
  En fortsatt fin helg till dig,
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 5. Söt liten vas!!
  Samma trista väder här! har varit ute och börjat klippa ner lite växter mest för att jag har så lite täckning i rabatterna.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Visst känns det lite vår, men jag städar bara bland så-grejerna än så länge.Ett helt okej alternativ:)

  SvaraRadera
 7. Vackert vasfynd. Nog för att det behövs städas i trädgården efter allt stormande, men det känns inte så inbjudande.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Det var en söt vas! En riktigt liten bullig gullig en.
  Nej, vi måste väl ha vinter först. Det tycker jag. Men jag har väl tänkt lite som du, men man måste ha såna där stövlar på sig som fiskare har som står i älvar om man ska göra nåt ute.......
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Så söt den lilla runda vasen var. Det märks verkligen att det är vår för snödropparna blommar här.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Fin liten vas och jag får nog ta fram mina finska ljusstakar också. Är så stolt över att ha fått murgrönan jag hade ute i en kruka att överleva vintern (hittills) inomhus. Har hittat ett svalare fönster åt den tror jag haft de för varmt förut och det har de inte gillat.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 11. Toppenfin den lilla runda vasen! Tänk vad snyggt det är med murgrönerankor. Har det själv, men ser att jag skulle ha valt en murgröna med lite större och mörkare blad. Annars gör det sig liksom inte.

  Ha det gott.
  Kristina

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja