måndag 23 juni 2014

Sommarblommor!

Vilket förhållande har du till sommarblommor? Mitt är väl litet sparsamt nuförtiden (kan man uttrycka sig så!). När jag började intressera mig för odling så var det väl med sommarblommorna det började.

 Nuförtiden är det som sagt väldigt sparsamt och sparsmakat. Blåkragen här på bordet gillar jag dock och den gör sig fint i krukan när den väl kommer igång.

Klövern gillar jag också framför allt...

 för bladens skull. Här har jag planterat den tillsammans med en ljuslila hänglobelia. Hänglobelian har jag inte haft på år och dar men tyckte den gjorde sig så bra med klövern...

 och egentligen ville jag ha stjärnlobelian, som jag tycker är så fin men den fanns inte att köpa någonstans. Ja, det var allt vad gäller sommarblommor hos mig.

Hur ser det ut hos dig? Vilka är dina val!

10 kommentarer:

 1. Så fin din klöver är, jag valde fel, den ljusa i år så kan det gå. Blommor köper jag efter humör ibland många och ibland lite.Just nu har jag mest pelargoner lobelian blir inte så bra här för det är för hett på dagarna när solen lyser.
  Önskar dig en fin sommar med dina vackra blommor.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Här är det också väldigt sparsamt med sommarblommor. Ofta, när jag ska köpa blommor till några krukor, så kommer jag ut med perenner, som då ska planteras ner i jorden någonstans när säsongen är över...
  Därför börjar det bli fullt i rabatterna!
  Men några klarblå lobelia och en vit annan sommarblomma, har jag satt i stora zinkbaljan tillsammans med de övervintrade röda pelargonerna.
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Fin fyllning i blomlåda och krukor!!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Så vackert med sommarblommorna i blåskalan! Ja, kanske blir man lite mera sparsmakad med åren - man vet ju vad som funkar bäst och som håller sej bra - så tänker i alla fall jag. Lobelia är alltid ett säkert kort, likaså tvillingsporren som jag lärt med tycka om.
  Jättefint med de rödaktiga bladen som bryter av!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Men jag har ju gjort om mina sommarblommor till flerårsblommor, det gillar jag! En del köper jag, som heliotrop, den är ett måste.
  Vilket vackert bord du har, vad är det för träslag?
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bordet är av teak och det har fått en sån fin gråton tycker jag!

   Radera
 6. Det är lite samma här, sparsamt med sommarblommor, men vi har ändå en del och det beror på att min svägerska får genom sitt arbete och så delar hon med sig. Men det är snart slut med det och då blir det inte mycket, det är så fint i naturen och skönt att inte behöva vattna alla krukor! För det kan lätt bli mycket annars.
  Kompositionen du har gjort i fönsterlådan är ju bara så fin! Läckert!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Fint med stenarna bredvid krukan och vilken fin ton på bordet.
  I år har jag mest bara grönt i form av olika perenner och gräs.
  Än så länge kanske ska tilläggas.... Och så Bärnstensvippan förstås.
  Må så gott!
  Annika

  SvaraRadera
 8. Hihi...Jag började också min karriär för 30 år sedan med alla traditionella sommarblommor men har nuförtiden nästan inga alls, precis som du skriver. Det lustiga är att jag också har klöver och blå lobelia (som jag inte heller har haft på flera år) och jag letade också efter stjärnlobelia men hittade inte! Från sommarblommor till perenner är kanske en cykel som trädgårdsnördar går igenom :-)
  PS fina bilder!
  Kram
  Cathrine

  SvaraRadera
 9. Vilken fin kombo med klövern och lobelian. Klövern räknar jag som perenn. Brukar fröså några sorter sommarblommor som prydndssalvia, svart klint och solrosor kan jag inte vara utan. I år har det också blivit en rödmalva. Mauritania. Till urnor och lådor blir det mest vårblommor. Tycker perenner är roligast, men att helt vara utan sommarblommor kan jag inte tänka mig,
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja