torsdag 30 oktober 2014

Inne och ute!

Det här inlägget skulle inte bli av nu! Så skrev jag ju i det förra inlägget att jag längre fram skulle spegla inne/ute i nuvarande hus och trädgård, fast en liten sneakpeak kan jag ju bjuda på. Här en bild från min läshörna i vardagsrummet. En fåtölj från 60-talet har hittat hit. Klädd i originaltyg och snudd på oanvänt skick, sittkomforten får högsta betyg. En möbel som aldrig hade fått flytta in i det förra huset.

Fast egentligen är de allra flesta möblerna ljusa och stilen är betydligt stramare i det här huset än det förra.

 Så också utomhus! 

Mitt mål med trädgården är att den ska bli en grön oas, omgärdad av höga häckar, där växternas blad, färg och struktur ska vara basen. Precis som inomhus där den ljusa basen är grunden...

och en och annan primadonna ska få stå för färgklickarna. Här kan jag väl säga att solbruden 'Salsa' får symbolisera den orangefärgade fåtöljen inomhus. Aldrig trodde jag väl att orange skulle hitta in i min trädgård men så har det blivit och jag har lärt mig - Säg aldrig ALDRIG!

10 kommentarer:

 1. Jag ÄLSKAR din orange läsfåtölj! Vi hade två stycken liknande på 70-talet när vi bodde i Lund, men de slängdes när vi flyttade hit. De var ganska slitna!
  Det var väl det jag trodde, att du hade lite stramare linjer inomhus här än på förra stället...
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vilka två jättetrevliga inlägg!!

  Jag håller fullständigt med dig om att huset mycket sätter tone för både inredning och trädgård. Man kan faktiskt gilla och olika stilar men ändå göra dem till sina "egna".

  Din orange fåtölj är bara helt underbart fin. Jag gillar överhuvudtaget din stil både inomhus och utomhus.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 3. Den stolen är ju bara såå fin och jag vet att den är bekväm Vi hade nästan en sån hemma.
  Härligt med den vackra orange blomman. Tack för namnet. Jag har ju en sån som jag fått av grannen men den hade inget namn med sig.
  Ha en skön kväll i läsfåtöljen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen stor skillnad på stilen i ditt nya hus, jämfört med det förra! En stamare stil här, precis som du säjer och den speglas verkligen i din trädgård också, utan att för den skull kännas kall och opersonlig, som det ibland kan bli i strama stilar.
  Fåtöljen är jätteläcker, även om inte orange är just min färg - hos dej passar den perfekt och ser dessutom skön och bekväm ut!
  Kul idé detta med att inne- och utestilen följs åt!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Du kan väl nästan gissa att jag älskar din orange fåtölj! Med härlig bokhylla och läcker lampa!
  Och som jag skrev i förra inlägget - man kan ju faktiskt gilla olika stilar och då är det ju fantastiskt att man kan byta hus och inredning i livet! Ditt förra lantliga hus var också superfint - jag skulle också kunna ha det så om jag hade ett sekelskifteshus. Så visst är det så att huset styr inredningen en hel del och trädgården också (även om jag är lite knäpp när det gäller den delen :) )
  Det var verkligen jättetrevliga och inspirerande inlägg de här två!
  Kram,
  Cathrine

  SvaraRadera
 6. Nej, man skall aldrig säga aldrig, vi brukar skratta åt just det här, för jag kan säga att nej, en sådan sak, om någonting man ser el dyl, skulle jag aldrig någonsin kunna tänka mig. Men sen lägger jag alltid till, inom två veckor har jag så klart en.......det är så typiskt! Du har det i alla fall väldigt vackert och stolen är så mycket 60 tal det kan bli, tänk att det också är originaltyget! Oskattbart!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Gillar denna stilen också. Fortfarande ljus och flirten med 60-talet går hem hos mig. Orange fåtöljen fantastisk, finge flytta in här när som helst. Du har det så fint.
  Vad det gäller orange utomhus har jag nästan fallit till föga. Det kommer att bli en solbrud så småningom. Frågan är bara var.
  Kramen Anette

  SvaraRadera
 8. Intressant! Och tur att man kan ändra sig, annars skulle det ju bli tråkigt. Jag håller med om att vissa saker passar bara inte till huset. Åtminstone tycker jag inte det idag... Orange är i alla fall snyggt, jag har ju också planterat solbrud i år.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Insidan av huset speglar utsidan för det mesta hos flera trädgårderare och hos mej, tycker iallafall jag.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Så fint ni har det och genomtänkt. Snyggt med böckerna i färg.
  Jag gillar båda dina stilar.
  Kram Annika

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja