tisdag 14 oktober 2014

Det var en gång en gång!

Vart leder det här inlägget då? Jo, idag blir det litet om gångarna i vår trädgård

Mitt mål i trädgården är att gräsmattan så småningom ska vara ett minne blott men först måste det läggas litet naturliga gångar. Hur vi rör oss i trädgården bestämmer i stort var gången hamnar. Mannen min gräver ur jorden en bit ner och underst läggs markduk.

Vi använder oss av sättsand som stenen knackas ner i. Kanske det hade varit bättre att använda stenmjöl istället, för jag tror fröogräset har svårare att titta igenom det men jag gillar sanden.

 Vi har valt att använda oss av kullersten, liten och stor gatsten, tycker det blir snyggast i vår trädgård. I början kan det se litet tråkigt ut med stengångarna men när växtligheten växer till sig, så kommer man nog inte att tänka på dem.

 

De bara finns där och åldras vackert!

11 kommentarer:

 1. Åh, så fint det är med gångar av alla slag! Jag tycker ju särskilt mycket om kullersten och gatsten! Jättefint när gångarna inte är helt raka, utan slingrar sej lite!
  Ha en härlig tisdag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ser inte alls tråkigt ut nu heller!!!! Fina gångar i naturmaterial är bara snyggast!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 3. Vad ni är smarta som lägger gången där det är naturligast, Så borde de göra på offentliga ställen med.Då slapp man se alla dessa nötta stråk här och där. Jag gillar stengångar de blir så fina med tiden. Just nu har vi bara grus här men stenen ligger på hög lite här och där.
  Ha en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Ser jättefint ut redan. Älskar natursten/gatsten - det är så himla fint. Vi har också projekt på gång så småningom med gatsten i trädgården runt lavendelrabatten. Vill också få bort så mycket som möjligt av gräsmattan.

  Kram
  Cathrine

  SvaraRadera
 5. Det låter bra, att gräsmattan ska bli ett minne blott! Jag har inget emot gräsmattor, inte alls, men dom verkar mest vara till bekymmer för dom flesta så jag förstår inte att inte fler tänker som du! Det finns ju så mycket annat fint! Och stengångarna blir kanonsnygga! Jag gillar ju sten, som du säkert förstått, jag bor ju mitt i ett gammalt stenbrott där man knackat till stenar, knott som det kallas här!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Och så praktiskt! lätt att köra gräsklippare!
  Många fördelar och så snyggt dessutom.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Superfint! Fram för fler stengångar och mindre gräsmatta!
  Tycker
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Hei! Det blir så fint. Buktende hageganger er drømmen. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 9. Såå snygga gångar! Din man är verkligen duktig på stensättning! Och vilket tungt jobb! Här har vi lite gräs kvar, jag tycker att det ger ett lugn åt trädgården, men jag hade gärna haft ett par sådana fina gångar...
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Vilka fina gångar så snyggt med stenen ch vackert i landen! Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Ser jätte fint ut! Där har ni lyckats pricka in två funktionella syften med stenarna, rabattkant och gång i samma.Gillar den böjda formen och stenar i alla former:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja