söndag 30 augusti 2015

Nya rabatt på gång!

Nu börjar stäppsalvian att komma igen efter nedklippningen med ett andra flor.

Jag har varit litet osynlig här på bloggen. Spenderar nästan hela min lediga tid i trädgården, har ju kommit in i andra andningen nu.

Har gått och sneglat på min gräsmatta och tänkt att nu är det nog dags att börja gräva bort lite matta. Sagt och gjort så började jag och insåg att det skulle ta mig en bra stund, stenigt och supertorrt! Helt slut kände jag mig efter en stund. 
Precis då passerar mannen min mig och frågar om jag behöver hjälp! "Jag gör det på en halvtimme, säger han!" Halvtimme säger jag och tänker han är ju inte klok! Jag vet ju att om jag säger, det klarar du aldrig, så är det nästan som färdiggrävt! Så jag säger, "äh det klarar du aldrig på en halvtimme!" "Ja, men 20 min då, säger han!" "Du är ju inte riktigt klok, svarar jag!" "Nej, men då säger vi väl en kvart då" avslutar han! Snabbt som attan nappade jag naturligtvis på erbjudandet och 15 min senare såg det ut så här! Grässvålen uppgrävd!

Efter många påsar med barkmull, köpejord och egen jord, såg det ut så här. Fy, så mycket sten det fanns!

Jag har så smått börjat att plantera. Köpte mig en syrenhortensia som jag tycker är så fin, Hydrangea P. 'Magical Starlight' med vita blommor som är litet luftigare och inte så kompakta som många andra syrenhortensiors blommor är.

Även några plantor av japansk starr Carex morrowii 'Ice Dance' hamnade i rabatten. 

Sällskap hade jag hela tiden av min ena katt, Skorpan och det var inte mitt sällskap hon sökte...

nej, hon var helt uppslukad av en annan trädgårdsgäst som höll mig sällskap under hela planteringstiden.

Rödhaken höll sig nära mig och fångade insekter som jag troligtvis fick i rörelse. Helt orädd var den för mig och många gånger satt den riktigt riktigt nära. När Skorpan dök upp så satte den sig bara lugnt i Pagodkornellen och väntade.

15 kommentarer:

 1. Så söt katt, och rödhaken vill man gärna ha besök av. Roligt att följa med på förvandlingen av din rabatt.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det gäller tydligen att vara lite strategisk för att få lite hjälp med grävningen! Jisses, sicket jobb och jag känner av ryggen bara jag tittar på bilden! :)
  Ingen dålig rabatt och inramad med sten är den ju redan!
  Så himla fint med syrénhortensia! Härligt med en ny rabatt istället för gräs.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. For en fantastisk jobb dere har gjort! Man glemmer heldigvis fort alt arbeidet når plantene er kommet i jorden. Det ble jo så fint. Blir spennende å følge bedet fremover:)
  Ha en god uke!
  Jannicke

  SvaraRadera
 4. Du har en mirakelmann. Vakker katt dere har. Rødstrupen er nesten en venn i hagen. Liker så godt at den titter på hva jeg gjør.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 5. Så söta bilder på katten. fåglar är så mysigt att ha runt sig. Hugaligen vilken energi du har. Det blir säkert jättebra.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Wow! En kvart! Ja, det erbjudandet förstår jag att du nappade på! Och med mycket sten dessutom...
  Din syrenhortensia ser verkligen fin ut, jag gillar också det där lite skira, glesa! Dom buskarna är ju så tacksamma också, min syster (på granntomten) har en, och den har blommat länge nu och kommer att blomma länge än!
  Du har verkligen kommit in i en andra andning!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Spännande med nya rabatten! int med hortensian! Grävningen är inte alltid så lätt, bra med lite hjälp då:) Undrar alltid vad folk gör av grässvålen som grävs upp...? Själv petat jag in den under några buskar i utkanten av trädgården eller fyller i svackor.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Ja, du har verkligen kommit in i andra andningen! Vilket jobb! och vad skulle vi göra utan dessa makar?! :)
  Det kommer att bli så fint med en rabatt där och gången är ju redan lagd - så snyggt och praktiskt. Ser framemot att se hur rabatten fortskrider och du har redan gett mig inspiration med gräset som du planterade.

  Fin vecka till dig och kram
  Cathrine

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag skall först svara på din fråga. Solbruden heter Helenium hybridum 'Moerheim Beauty' enligt mina anteckningar. Den har många år på nacken. Blomstermoroten är dekorativ och blommar första året (om inte sniglarna är framme).
  Vilken mäster-grävare du får hjälp av, inte dumt!! Men, kvinnans list övergår .... :-) Fin stenläggning du har! Blir spännande att se vad du planterar (för gräset var väl i en annan rabatt?)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 10. Nej, det var ju i den nya rabatten du planterat!
  Vad vimsig jag är!
  /R

  SvaraRadera
 11. Bort med gräsmattan, det är bra, heja! Tänk så mycket intressantare och snyggare det blir med en rabatt! Möjligen saknas ett klot i den :)
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 12. Hej igen!
  Jag gick igenom alla mina sparade namnetiketter, och till slut hittade jag solbrudens etikett. Det stämmer med namnet som jag skrev! Din ändrar nog färg när blommorna blir lite äldre. De är nog lite mera röda när de slår ut.
  /Ruben

  SvaraRadera
 13. Visst är det lite irriterande när man inte kan jobba lika snabbt som mannen, men skönt att han erbjuder sina tjänster. Här är det mer en förhandling när spaden ska fram.
  Så fina bilder på rödhake och kisse. Båda så trevliga sällskap i trädgården.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 14. Spännande med en ny rabatt! Eftersom alla människor pratar om Stäppsalvia så kände jag att jag måste testa. Köpte en fin som planterades i kruka. Någon dag senare var det ingen munter syn. Sniglarna hade haft kalas. Den förpassades till soptunnan. Din ser ju jättefin ut!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 15. Vi osynliga syns lite grand ibland i alla fall!
  Jaaa, det där med Instagram, jag har ett konto, men har inte publicerat en enda bild och jag drar mig för det, för då blir man väl fast där också, det lät ju inte så positivt, men det finns så mycket fint och roligt att titta på så att allt annat liksom blir lidande. Svåra frågor detta! Vi får göra som vi känner, tills vi kommer på det bästa!
  Rödhake, dom är som små sällskap när man är ute i trädgården, dom är så mysiga och dom där pepparkornsögonen är underbara.
  Hets av make!!!! Roligt! Det hade min man aldrig gått på.......Men nu är det gjort och ny rabatt är på gång! Det är alltid lika roligt.
  Kramar
  Agneta

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja