söndag 10 maj 2015

Väggar i trädgården!

Det här med att ha väggar i trädgården, blir allt viktigare för mig, samtidigt som mitt tålamod inte är mitt starkaste signum.

Jag kan riktigt stampa av otålighet. Tänk så snygga tulpanerna hade varit om bokhäcken där bakom hade bildat vägg, varit tät och grön. Istället är den bara pinnig och ful. Ja, jag vet att det tar tid innan en häck blir tät och fin men jag vill ju ha det nu! Precis nu! Ligusterhäcken är också precis nysatt och ser bara så tråkig och gles ut. Hur i himmel ska jag orka vänta tills den är tät och grön.

Jag skulle behöva ha fler buxbomklot till ett projekt som finns i mitt huvud, stora stora klot och många. Jag vill inte vänta - jag vill ha det nu! På stört!

Himmel så otålig jag är, jag får nog lägga mig på sängen och blunda litet, så kanske det går över! Idag är en sån där dag, när inget är bra i trädgården och jag skulle vilja ha ett trollspö och säga VÄX UPP och det NU!

12 kommentarer:

 1. Ja men då är vi två!!! På pricken! Jag har också haft en trädgårdshelg då jag är missnöjd med allt. Vill också att saker och ting ska växa upp, att pergolor ska byggas och plank och häck och....
  Jag har till och med växter i min trädgård som jag inte ens tycker om som står kvar enbart för att de är stora och uppvuxna och fungerar som insynsskydd - jag bävar för att ta ner dem för att sedan vänta i flera år innan det som jag gillar ska växa upp.
  Ja, ja dessa trädgårdsvälfärdsproblem som man går och harvar med. Men jag tycker i alla fall att din trädgård är jättefin och jag märker inte alls av att det är mycket som står på tillväxt där och du vågar ju också börja om och sätta nytt!

  I morgon är en ny dag och då kanske allt känns bättre, eller hur? ;)
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 2. Ja, tålamod måste man ha i en trädgård...men visst är det svårt! Det som inte blev bra i år, blir nog bra nästa år - kanske?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Himla knepigt med otålighet och trädgård, där håller jag verkligen med! Man har en bild och en idé i huvudet och att behöva vänta på att allt ska växa upp! Oj, oj! Jag förstår din otålighet! Fina bilder ändå och tulpanerna är ljuvliga som lyser upp i allt det gröna omkring!
  Hos mej är det lite tvärtom - en gammal trädgård där man får hålla emot allt som växer och blir för stort och mycket!
  Jag tror ändå att det kommer att växa till sej redan denna sommar, för dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Hei! Jeg vet godt hva du snakker om. Vi er omgitt av jorder hvor vinder tar skikkelig fart. Etter flere år begynner det å vokse til, men ikke nok. Tålmodighet? Vakre bilder med eller uten bakgrunn.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 5. Ja du sådana dagar finns det här med. Just nu har jag inget tålamod med huset vill att det ska vara klart nu. Men inte förän den 29 kommer killen och drar in el sen kan jag flytta ner. Men jag bor i gamlahuset nu ändå. Tänk jag hittade en förgätmigej i ett land hos mig idag Så glad jag blev. Jag har satt så många och ingen har velat bo hos mig.
  Ha nu en skön början på veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Usch ja, tålamod är svårt. Det som man vill ska växa står och stampar, medan annat, som murgrönan, växer hejvilt så fort man vänder ryggen till.
  Nåja, det ser i alla fall bra ut på bild hos dig!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Känner så väl igen mig i det där. Om de bara kunde sätta fart:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Den där känslan är bekant. I huvudet ser det ju så snyggt och uppväxt ut.
  Men du har en mycket vacker trädgård redan nu.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Håller med om att det kan vara en lång väntan.
  Tycker att det känns som att min trädgård nu (11 år gammal) börjar kännas harmonisk men så har vi dom där nya ytorna 'lunden' där blir det till att vänta.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Vi har alle sånne dager. Tror de fleste av oss hagefolk er utålmodige, men på en positiv måte. Heldigvis går det over og noen ganger resulterer det i nye prosjekter. Du har en fantastisk flott hage. Det er alltid spennende å hilse innom deg!

  SvaraRadera
 11. Precis så är det! Man har en bild i sitt lilla huvud hur det ser ut när det är uppvuxet. Det är ju så man vill ha det. Men, för varje år blir häckarna lite tätare och vips så står den där tät och fin. Var noga med att klippa bokhäckarna i i sidorna så att de förgrenar sig.

  Det ser i alla fall jättefint ut hos dig!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 12. Känner SÅ igen mig! :) Och aldrig kan jag hitta en enhetlig bakgrund när jag vill fota mina växter...

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja