söndag 31 maj 2015

Väggar igen!

Nu tjatar jag om väggar igen men jag tycker det är så himla viktigt i en trädgård. Jag längtar verkligen till den dagen min ligusterhäck mäter ca 2 m, så att jag slipper se grannens fula Gunnebostaket...

slipper se deras bil...

eller uppfart!

Nu måste jag vrida kameran och de går inte att ta riktigt bra bilder av trädgården...

men som trädgårdsmänniska gäller det att ha tålamod. Tålamod att vänta på växterna och lära sig att blunda för det fula som dyker upp på näthinnan.
Så jag avslutade dagen med att blunda i kvällssolen och unnade mig ett glas vitt!
Livet är allt gott ändå!

10 kommentarer:

 1. Den har ju kommit en bra bit på vägen, din häck! Så....tålamod, vännen! :)
  Så vackert med färgvalet i tulpanerna och nepetan! Du ska se - det kommer att växa som attan i sommar! Jag förstår din iver!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ohh vad härligt har du sol! Du får titta på dina fina planteringar istället.
  Ha en fin vecka det kommer visst värme sägs det, undrar om man kan tro på det.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Hei! Jeg synes også at vegger er himla viktig i en hage. De gir en fin og rolig bakgrunn, akkurat som i det første bildet ditt.
  Nydelig blomstring. Liker så godt de fiolette tonene
  Klem Anne

  SvaraRadera
 4. Det ser redan fint ut, men så klart blir det ännu bättre när häcken växt upp! Ser skönt ut med ett glas vitt i kvällssolen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Det låter som en trevlig avslutning på dagen!
  Visst är väggar viktiga och visst vill man ha dom på en gång, inte alltid lätt att vänta.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Jag förstår precis vad du menar! Jag håller ju också på och "tjatar" om väggar i min trädgård. Själv har jag ju buskar som står kvar trots att jag inte gillar dem bara för att de fungerar som insynsskydd. Ser också grannens bil för att vår gamla uppvuxna häck håller på att rasa.. och funderar mycket på om vi ska ta ner den och sätta plank i stället etc etc. Det är verkligen mycket huvudbry och tålamodsprövande att vara trädgårdsägare men det är väl det som är charmen egentligen! Det där kreativa.

  Tack för uppmuntrande ord hos mig och ja, jag tror att det är en bergormrot. Den blommar hela sommaren med rosa kolvar. Jag fick den av en äldre farbror i området efter att jag har gått förbi hans hus och frågat vad det var för växt, för jag tyckte att den var så fin. Han grävde då upp några plantor åt mig! Jag tänkte bara att den och stjärnflockan inte passade med lönnen, men det kanske funkar... jag får väl också ge mig till tåls och se hur det kommer att se ut senare i sommar.

  Annars tycker jag som vi alla brukar säga; att vi ska glädjas över det som vi är nöjda med i våra trädgårdar och inte stirra oss blinda på de områden vi inte gillar. Dina bilder i dag visar ju på underbara färger och blommor! Och vin på det - livet kan inte blir bättre! :)

  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 7. Hej igen! Jag lägger sumpen runt ex sparrisen och sniglarna går inte över den vet inte om de dör av den Har haft ut snigelgift runt hela tomten och där jag vet att de finns.Det verkar som jag har minimerat mängden en hel del med detta. Klipper inte så många nu, mest de små pyttesmå.
  Lycka till Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Visst vill man ha väggar och helst mot grannarna. Kan bli problem när grannen vill ha öppna ytor...som en av våra fem. Glad då att vi har en stor tomt. Har koncentrerat mig på väggar på baksidan av huset i nuläget. Fast även planterat buskar på andra ställen för just insynsskyddet. Ser jätte fint ut hos dig!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Det är viktigt med väggar speciellt inne i trädgården som rumsindelare men jag ser inte vart jag ska ha dom. Har svårt att hitta platser!!! Hjälp!

  SvaraRadera
 10. Usch ja, häckar mot omgivningen måste vara höga och täta året om. Tyvärr är det inte alltid så, suck, därför håller jag på och tjatar mig till ett plank. Jag orkar/vill inte vänta i 10 år... Men, plötsligt har åren gått och häcken är där, du ska få se!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja