torsdag 14 maj 2015

Tulpaner, tulpaner!

Med åren börjar jag bli litet kräsmagad vad gäller tulpaner. Nu synas mina tulpaner och jag funderar över vilka ska få stanna och vilka ska väck. 'Groenland' tycker jag om och den får stanna och likaså 'Royal Acres' som syns i bakgrunden.

'Spring green' gillar jag också, så den får stanna. Dessa tre står faktiskt tillsammans och det blev en lyckad kombination.

'Purissima' däremot, lever farligt. Den är för gröngul i början och sedan växer den till sig och blir vit men "blaffig" och det har jag litet svårt för. Den ska få en chans till nästa år men tycker jag lika som i år, ja då åker den.

Den här har jag glömt namnet på och den gör sig bra på bild men i verkligheten tycker jag faktiskt inte den är lika fin men den får också en chans till. Kanske kommer den mer till sin rätt när den rödbladiga perukbusken växer sig stor och bildar bakgrund.

Har man som jag en liten trädgård så måste jag plocka bort sådant som inte passar in, annars tycker jag att helheten blir rörig.

10 kommentarer:

 1. För min del så tycker jag om alla dina tulpaner. Oftast beror det på alla de vackra bilder som tas om man gillar den eller inte vid inköpet, sen kan den inte alls ge samma känsla i rabatten när man ser helheten.
  Här har lite gamla tulpaner vaknat till liv såg jag idag. Annars så flyttar ju sorken eller äter upp dom för mig.Lyckliga du som kan välja det du vill ha i rabatten av dina tulpaner. Här får jag vara glad för de som kommer upp.
  Ha en fin och skön fredag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Fin tulpanfest hos dig! Var ut och fotograferade just tulpaner ikvällssolen. Kompletterade med fler, fast av samma sort av papegojtulpanerna i höstas, men någonstans har jag för mig att jag även köpte av sorten Spring green...det återstår att de...
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Hei! Jeg har det litt motsatt. I fjor og i år dukker det opp tulipaner som ble satt for flere år siden. Ville aldri valgt dem nå, men det blir allikevel hyggelige gjensyn med andre tider og smaker. 'Purissima' I like you. Flotte tulipaner du har.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 4. Så många vackra tulpaner du har! Jag tycker om dem alla! Själv har jag mest gula på torpet - en gammal sort som alltid funnits där tydligen och som sprider sej. Egentligen gillar jag dem inte, men de är svåra att utrota och hör liksom till ändå. De är förlåtna!
  Jag gillar mest de som går åt rosa och purpur. Jag såg ett par mörkt, mörkt purpurröda förra året! Det är nog MIN favorit i kombination med rosa och vitt!
  Vilken härlig tid det är nu!
  Tack för din uppmuntran när det gäller trädet! Jag hoppas att det växer till sej!
  Ha en fortsatt skön långhelg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att alla du visar är fina! Jag gillar de flesta bara det är rätt färger. Förra året kom det ju upp en märklig kombo av vitrödrandiga och rosa på samma ställe, det var verkligen inte fint, hoppas inte alla dom kommer upp i år igen, då får jag plocka av antingen den ena eller andra till snitt.

  SvaraRadera
 6. Tulpaner... Tänk, att jag har inte en enda "vanlig" tulpan, bara de små botaniska och dom blommar ju över på ett par dagar. Jag blev så trött på att de kom fint första året, andra året kom det bara några få blommor och tredje året bara lite blad! Gräver du upp dina lökar, eller hur gör du?
  Alla dina tulpaner ser ju jättefina ut på bild, men jag vet - man ändrar sig och vill förnya i trädgården!
  Ha en fin helg, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör inte så mycket med mina tulpaner mer än att jag står ut med att låta bladen vissna ner ordentligt innan jag tar bort dem.

   Radera
 7. Inte alltid helt lätt med tulpaner, bild och beskrivning på lökpåsen motsvarar inte alltid (inte ofta?) verkligheten. Jag gillar inte tulpaner som öppnar upp sig helt i solen, det blir för mycket. Då är det bara att gräva upp och ge bort till kompisar som inte är lika kräsna... Men Spring Green är alltid till belåtenhet. Och Groenland med, även om årets blommor är ovanligt ceriserosa, så såg de inte ut förra året vad jag kan minnas.
  Fortsatt trevlig helg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Man måste göra så att det känns rätt! Absolut. Och ibland blir det helfel och då får man rätta till det, så är det bara. Jag har ju så lite jord att plantera i så om något växer blir jag glad av bara farten....Men jag tycker om alla dina tulpaner, dom gör sig i alla fall väldigt bra på bild!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Håller med dej. har ett par orange/röda som envisas med att komma upp år från år.
  Några av lökarna har jag fått upp men resten dras upp och får stå i vas.
  Ha en fin helg
  Mariana

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja