onsdag 28 maj 2014

Entré och bondpionernas tid!

Tänk jag tyckte precis jag skrev att jag glömt att visa april månads bild och nu har gjort det igen, glömt att visa månadsbilden. Denna gång är det maj som jag glömt. Bilden tog jag för en vecka sedan och då hade apeln till vänster i bild redan blommat som en tok i en vecka och nu är den överblommad.

Idag är litet kylig vind ute och vi går in istället. Titta vad jag var och knipsade av utanför grannens tomt. Visst får man ta överlöpare som smiter från grannens tomt!? Kände mig litet som en bov när jag knipsade av den men jag måste erkänna att jag i en stund av svaghet drabbades av habegär och tog fram saxen. Jag rättfärdigar mitt handlande med att den växte så nära vägen att risken var att den skulle bli påkörd.

Den här växer dock i min trädgård. Inget jag har planterat utan den har poppat upp då jag grävt upp gräsmattan och gjort rabatt. Jag vet inte hur många pioner som har poppat upp i min trädgård, dock är de rätt många och jag vet inte vad jag ska göra med dem.

9 kommentarer:

 1. Så härligt med pioner! De är ovanligt tidiga i år! Du kanske ska plantera dem lite mera ordnat, om du vill ha dem kvar. Jobbigt när de finns i gräsmattan...! Jag har också tagit in pioner i väntan på de doftande!
  Lupinerna är så ljuvliga! Jag har också sett en hel skock utanför grannens tomt vid torpet! :)
  Det är verkligen en ljuvlig tid nu, men vi behöver regn....jag tänker på mitt trädgårdsland!
  Ja, kyliga vindar - vilken skillnad mot för några dagar sen!
  Ha en härlig dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Det är ju för roligt. med alla blommor du har dolda under gräsmattan och som nu kommer fram! Pioner är ju så fina, har man bara plats, kan man ha hur många som helst! Jag har också sett att lupinerna blommar, dock inte så vanligt här nere, som det är uppåt landet.
  Visst får man ta det som växer utanför tomten? Jag har plockade svamp (fina champinjoner) utanför en grannes tomt härom året...
  Här är bara drygt 10 grader idag och blåser ganska mycket. Var tog sommaren vägen?
  Ha en fin helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Fina blommor, men jag fastnade för det svenska med rödmålat trähus, så fint. Idag har vi riktigt tråkigt väder här i Wales, bara 14 grader och duggregn, usch! Hoppas värmen kommer snart.

  SvaraRadera
 4. Det är klart att man får ta sånt som står i vägkanten annars gör någon annan det. Pioner är en stor favorit hos mig sörjer bara att jag inte har någon gammal bondpion den röda tidiga. Fint blev det inne hos dig
  Önskar dig ett fint slut på veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Jag tackar och bockar, få se när det kan bli bäst i höst kanske. Jag bor i Jönköping. Har du vägen förbi så hör av dig du är alltid välkommen in.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Häftigt med pioner som poppar upp! det skulle dom gärna få göra hos mej.
  Ha en skön helg
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Det är förstås både kul och merarbete när växter oväntat dyker upp.
  Kanske du har lust att göra en pion- och roshörna. Annars köper jag dom gärna av dig.Håller jjust på att bygga 100 m2 äppellund med rosor och pioner på de soliga partierna. Även om det är kul med många olika sorter så går det bra med bondpioner också. Annars kan du ju alltid sälja rötterna på Tradera. Det verkar vara en stor marknad för växter och pioner där.
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
 8. Så många fina blombilder du haft med och lupiner, ja, dom får man faktiskt lov till att ta lite av, det tycker jag allt för tänk om dom blir överkörda, inte bra, så du gjorde rätt. Pionen är fantastisk.
  Och så har du sniglar. Och det har vi också. I år. Tidigare har vi varit förskonade men i år verkar det som om en liten invasion är på ingång, det tycker jag inte om.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Pioner. Det bara måste man ha!
  Sån tur att du är så omtänksam att du räddar lupinen. Tänk vilket tragiskt öde den kunna gå till mötes. Nu fick den istället spela huvudrollen på köks(?)bordet hos dig. Helt rätt gjort!

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet, så svarar jag dig här, under din fråga./Merja